look100 napisał: Obejżałem ten film do połowy i myśle że z punktu widzenie ludzi dorosłych może on być zrozumiały i tłumaczony że wiadomo dla celów medycznych. Ale z punktu widzenia dzieci a takich jest najwięcej w sieci, może to się różnie kończyć,może dostać urazu psychicznego. dzieciak może tutaj wejść z ciekawości ale też może go dostać przecierz w linku a wystarczy że raz to zobaczy i jak jest słaby psychicznie to może nawet wpaść w chorobe psychiczną więc lepiej nierozpowszechniać takich linków takie jest moje zdanie.
Większego urazu psychicznego można dostać od oglądania telenowel i biesiad w TV, oraz słuchania wyszukanej muzyki ala Britney Spears czy inne Tatu.
Wiadomo że kilkuletniemu dzieciakowi będą się koszmary śniły po takich filmach, ale już starsze może się np. zainteresować medycyną, nie? Już nikogo nie szokuje, że w szkołach uczą wychowania seksualnego, a w niektórych krajach w szkołach rozdają prezerwatywy. Okoliczności powstawania nowego życia zna chyba każdy młody człowiek

. A więc żeby dopełnić edukacji, powinno się trochę więcej mówić o tym co się znajduje na tym przysłowiowym "drugim końcu kija" - czyli o śmierci.
Wielu ludzi jest za zalegalizowaniem aborcji, a pamiętacie jakie larum się podniosło w kraju, kiedy w pewnym mieście pokazano na billboardach foty z owych "zabiegów"? A właśnie taka kampania dałaby o wiele większe rezultaty, jeśli chodzi o zapobieganie niechcianym poczęciom, niż rozdawanie prezerwatyw. Tacy młodzi ludzie byliby nieco bardziej świadomi, z jaką odpowiedzialnością wiąże się podjęcie współżycia.
Jeśli chodzi o edukacyjną rolę takich drastycznych materiałów, to jest jeszcze jeden obszar zastosowania - kursy na prawo jazdy: w czasie tego kursu powinno się urządzać wykłady, w czasie których pokazywano by zdjęcia policyjne z wypadków drogowych. To jeszcze gorsza rzeźnia niż w prosektorium, bo ludzie są zgniatani i rozdzierani żywcem. Wielu "młodych gniewnych" lubiących ostrą jazdę przystopowałoby na jakiś czas chociaż....
Uff ale się rozpisałem

.
A co do filmiku:
No cóż wiadomo, że szkoda życia młodej kobiety, ale to...tylko ciało jest! Każdy kto widział i dotykał trupa to zna to uczucie - ciało to tylko worek na duszę. Tam w środku już nic nie ma. Trochę niesamowite wrażenie jakby zwłoki stały się poprzez śmierć jakby to ująć hm... doskonałe, nieprzystępne, obojętne..
Niektórzy patolodzy naprawdę robią wrażenie, jak szybciutko potrafią rozłożyć zwłoki na części

Prawdziwi profesjonaliści!
A tu macie coś w temacie - młoda kobieta i świrnięty patolog amator

(akcja zaczyna się gdzieś od 3-ciej minuty)
http://video.google.com/videoplay?docid=-7173995039011457854&q=stormlord&pl=true
Edit: link poprawiłem.