Witam,
po wielu walkach ściągnąłem program do LCS A1 v05.
Program jest z DOSowym interfacem. Kupiłem dużo wcześniej, ale nie miałem jak zawalczyć, bo miałem rozgrzebane auto. Po złożeniu i uruchomieniu program łączy się do centralki, ale nie mogę wejść do opcji 1. - przeglądania stanu, ale mogę wejsc do 2.,3.,4., czyli mogę ustawiać parametry centralki, sprawdzać diagnostykę i zgrywać do pliku ustawienia.
A w 1. mam ekran z parametrami działania silnika i instalacji gazowej, ale żadnych parametrów, a chwilkę później wielki błąd TIME_OUT ERROR.
Pomocy! O co chodzi?
Wprowadzane parametry działają, ale obejrzeć parametrów nie mogę?!!!!
Ściągnąłem też taki ładny programik pod Windowsa. Wszystko cacy, znacznie lepszy, jeśli chodzi o ergonomię użytkowania, ale ten się w ogóle nie łączy z centralką? Co jest grane?
Gdyby nic nie działało, to diabli z tym, ale działa tylko jedna część softu.
Próbowałem zmieniać parametry COM1 w laptopie, ale nic to nie dało.
Pomocy.
Dziękuję za podpowiedź i wszelką pomoc.
Pozdrawiam,
bob.
po wielu walkach ściągnąłem program do LCS A1 v05.
Program jest z DOSowym interfacem. Kupiłem dużo wcześniej, ale nie miałem jak zawalczyć, bo miałem rozgrzebane auto. Po złożeniu i uruchomieniu program łączy się do centralki, ale nie mogę wejść do opcji 1. - przeglądania stanu, ale mogę wejsc do 2.,3.,4., czyli mogę ustawiać parametry centralki, sprawdzać diagnostykę i zgrywać do pliku ustawienia.
A w 1. mam ekran z parametrami działania silnika i instalacji gazowej, ale żadnych parametrów, a chwilkę później wielki błąd TIME_OUT ERROR.
Pomocy! O co chodzi?
Wprowadzane parametry działają, ale obejrzeć parametrów nie mogę?!!!!
Ściągnąłem też taki ładny programik pod Windowsa. Wszystko cacy, znacznie lepszy, jeśli chodzi o ergonomię użytkowania, ale ten się w ogóle nie łączy z centralką? Co jest grane?
Gdyby nic nie działało, to diabli z tym, ale działa tylko jedna część softu.
Próbowałem zmieniać parametry COM1 w laptopie, ale nic to nie dało.
Pomocy.
Dziękuję za podpowiedź i wszelką pomoc.
Pozdrawiam,
bob.