logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 3 2.0 GTI '94 - lokalizacja centralki autoalarmu po zwarciu

Pajorek 26 Mar 2006 22:15 6059 8
REKLAMA
  • #1 2461035
    Pajorek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Przy próbie założenia blokady zapłonu niechcący zrobiłem zwarcie w okolicach skrzynki bezpieczników,od tego momentu nie mogę odpalić golfiny,kręci i nie odpala,a po zamknieciu drzwi na kluczyk dioda sygnalizująca alarm się nie świeci,sprawdzałem bezpieczniki i kable i są ok,proszę o pomoc.A golf 94r,2.0gti edition z oryginalnym alarmem,gdzie mogę znalezć centralkę autoalarmu,proszę o w miarę dokładne opisanie położenia tej centralki,kuzyn mi sugeruje że to może być walnięty bezpiecznik przy centralce.
  • REKLAMA
  • #2 2461119
    autoel
    Poziom 26  
    Ocena: 166
    Najpierw określ dlaczego nie odpala, czy masz iskre , czy pompka pracuje, itp.Ew. odpytaj diagnozę , powinno rozjaśnić ciemności, bo tak to wróżbita potrzebny.
  • REKLAMA
  • #3 2462939
    Pajorek
    Poziom 11  
    W sumie to na bank jestem pewien ze to bezpiecznik od autoalarmu,problem tylko w tym ze nie moge znalezc centralki
  • #4 2462967
    Jamal20
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Tez obstawiam za bezpiecznikiem.
    Powiem jak to jest w golfie mojego ojca. Zaznaczam dla pewnych moderatorów ze to jest w aucie MOJEGO ojca i nei musi byc tak samo u ciebie. A wiec centralka alarmu która była jzu tam od nowości schowana jest za kieszenią schowka tego po prawej stronie. Centralka przymocowana jest do kanału którym leci powietrze do nadmuchu. Moze tak sprawdz. Kieszen schowka jest wyjmowana i pokazuje sie cały tył deski. Pozdrawiam
    p.s. A bezpiecznik od alarmu chyba nie musi byc zaraz koło centralki. Moze jest gdzies podciągniety pod skrzynke bezpiecz. wiec moze nie potrzebnie szukasz centralki.
  • #5 2462997
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 2464519
    Pajorek
    Poziom 11  
    Chyba znalazłem te centralke jest na fotkach(o ile je widać),ale bezpiecznika niestety zadnego nie widze,qurcze chyba bede musial zaczac szukac jakiegos fachowca bo sam nie dam rady,chyba ze macie jakies pomysly co by tu jeszcze posprawdzac,sprawdzalem i prad do centralki dochodzi,przy przekreceniu stacyjki jeden z przekaznikow na plytce sie zalancza,jesli macie jakies pomysly to piszcie,pozdrawiam
    Załączniki:
    • Golf 3 2.0 GTI '94 - lokalizacja centralki autoalarmu po zwarciu Image002.jpg (54.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Golf 3 2.0 GTI '94 - lokalizacja centralki autoalarmu po zwarciu Image000.jpg (50.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3238781
    Perelka
    Poziom 15  
    Ocena: 177
    Witam.
    Jak widzę masz alarm fabrycznie montowany.
    Miałem okazję wymontować taki z Passata i wiem że ma on trzy blokady:
    odcina sterowanie rozrusznikiem dokładnie masę przekażnika rozruchu (u Ciebie kręci więc to jest OK), odcina pompę paliwa, odcina deskę rozdzielczą...
    Mam go włąśnie przed sobą
    Różni się tylko dwoma znakami: 1H0 953 233 B 05 0620 10
    ale w środku wygląda identycznie.
  • REKLAMA
  • #8 3238821
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3238856
    wenton
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Jesteście niemożliwie świetni...

Podsumowanie tematu

✨ W Golfie 3 z 1994 roku z silnikiem 2.0 GTI i oryginalnym autoalarmem po zwarciu w okolicach skrzynki bezpieczników pojawił się problem z odpaleniem auta – rozrusznik kręci, ale silnik nie zapala się, a dioda alarmu po zamknięciu drzwi nie świeci. Sprawdzenie bezpieczników i przewodów nie wykazało uszkodzeń. Centralka alarmu fabrycznego znajduje się za kieszenią schowka po prawej stronie deski rozdzielczej, przymocowana do kanału nawiewu powietrza. Skrzynka bezpieczników jest zawieszona na zaczepach i po jej opuszczeniu można uzyskać dostęp do centralki, która może być ukryta za osłoną plastikową. Bezpiecznik alarmu może być umieszczony osobno, często pod skrzynką bezpieczników, i może zawierać wbudowane przekaźniki blokujące obwód przy braku zasilania. Fabryczny alarm odcina sterowanie rozrusznikiem (masa przekaźnika rozruchu), pompę paliwa oraz deskę rozdzielczą. W przypadku problemów z centralą i brakiem bezpiecznika przy niej, zaleca się dalszą diagnostykę lub konsultację z fachowcem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA