Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kody serwisowe do Jungheinrich

alf25 29 Mar 2006 10:51 38728 7
    alf25
    Level 2  
    Witam. Mam gorącą prośbę czy posiada moze ktoś kody serwisowe do wózków widłowych marki Jungheinrich typu tzw. czołowy . Dziwnym trafem jeden z pracowników bawił sie przełącznikami na panelu i spowolnił wózek do predkości max 5 km/h i teraz nie wiem jak to odkrecic. Proszę o pomoc z góry dziekuje. Info prosze na skrzynkę alf25(malpa)gazeta.pl. lub forum.
    macgyver4
    Level 16  
    witam
    proponuję autoryzowany serwis jungeinrich bo o kodach możesz zapomnieć
    manfed
    Level 17  
    Też szukam kodów do ETX 125. Mam również problem z ręcznym wózkiem tej firmy. W sposób losowy silnik jazdy zwalnia, wersja jest zbyt uboga (stara) aby operator mógł sobie cos przestawić. Nie wiem czy wina obarczyć za takie zachowanie moduł sterujący?
    DarekBytom
    Level 18  
    Powiedz mi jaki błąd Ci wywala to podam Ci co go boli
    Pozdrawiam.

Przepraszam ale źle Cię zrozumiałem , sprawdź czy nie masz włączonego ślimaka czyli wolnej jazdy , jeśli to nie pomoże to podaj mi dokładnie typ wózka oraz jego nr seryjny , wtedy cos wymyślimy .
    PS do Jungheinricha nie ma kodów serwisowych , są tylko kody błędów ,natomiast jest w niektórych wózkach coś takiego jak tryb serwisu , z którego można co nieco pozmieniać , ale pełne opcje daje laptop z oprogramowaniem serwisowym w którym możesz zmienić wszystkie opcje.
    CENTURION_ALARMY
    Level 22  
    W razie co to dla zainteresowanych
    Naprawiam karty do jungheinrich i still, padnięte elektroniczne zalane, złamane. Gwarancja + faktura
    0660-140-204
    CZAPLIK
    Level 14  
    Są 2 możliwości z których jedną opisał już kolega czyli zwarty przycisk ślimaka (nie wywala błędu). Druga możliwość występuje tylko w wózkach z platformą dla operatora a wynika z błędu potencjometrów ustalających położenie koła napędowego i dyszla kierującego. Po wymianie któregoś z tych potencjometrów należy wykalibrować elektronikę by go odpowiednio zinterpretowała (nawet niewielkie różnice wartości powodują zwolnienie do prędkości "żółwia" i podanie komunikatu błędu z tego co mówił gość z serwisu istnieje kalibracja "na piechotę" ale robił to tylko raz cztery godziny gdyż należy przeprowadzi szereg czynności w określonym czasie co nie jest łatwe). Przy pomocy laptopa 20 minut i po bólu (z przerwą na kawę). Wiem bo wymieniałem uszkodzony potencjometr (u producenta jest o niebo tańszy). Z tego co mówił jeszcze gość z serwisu podniesienie wózka do góry i przemieszczenie koła napędowego "ręcznie" lub gdyby podskoczył podczas skrętu i przemieściło się koło napędowe nie na skutek zmiany położenia dyszla mamy ten sam efekt.

Dodano po 6 [minuty]:

Co do kodów serwisowych na kilkanaście wizyt Panów z serwisu przy których byłem obecny (akurat na mojej zmianie) a staram się zawsze być kody są nie do dostania nie ma ich na kartce tylko w laptopie (tyle ich jest) i jak na razie żaden nie dał się przekonać by je udostępnić. Albo się boją albo są tak lojalni albo ich laptopy są zabezpieczone lub rejestrują podłączone do nich urządzenia.
    CENTURION_ALARMY
    Level 22  
    Z tego co wiem to oni sami niemaja kodów a wszystko jest w kompie. Znajomy zwolnił się z serwisu stilla i lipa zero serwisówek wszystko polegało na wymianach
    Baster-b2
    Level 10  
    Witam.
    Posiadam wozek JUNGHEINRICH EFG 216 i mam z nim problem.
    Na wyswietlaczu pokazaly sie kody 39 i 25.
    Wózek ani drgnie z miejsca.
    Czy ktoś posiada opis kodów błedow ?
    Pozdrawiam