logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mp3 Player 929 Digital Music - Błąd we/wy i przegrzewanie po usunięciu plików

cienkipyrtol 31 Mar 2006 17:20 1328 9
REKLAMA
  • #1 2478833
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam. Mam problem z odtwarzaczem Mp3. "no name" na opakowaniu pisze "929 digital music" Pamięć 128MB, Procesor Sigmatel STMP3502. Problem polega na tym że jak podłącze do komputera to go wykrywa ale jak chce otworzyć to pisze że "błąd urządzenia we/wy" stało się tak po skasowaniu wszystkich plików jakie miał zapisane w sobie. Po rozłożeniu od razu rzuciła mi się w oczy zlewka na procesorze( załączone zdjęcie w którym miejscu) czy ona powinna tam być?? i jeszcze jedno jak podłącze do kompa to czuć że się grzeje.
    Co radzicie??
    Załączniki:
    • Mp3 Player 929 Digital Music - Błąd we/wy i przegrzewanie po usunięciu plików 929 digital music.JPG (46.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2478962
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Przedewszystkim źle oznaczasz nóżki,liczy się je od kropki na procesorze w kierunku odwrotnym do ruchu zegara.Te nóżki zwarte to nóżka 94,95 i 96.Na nóżce 96 wystepuje napiecie a nózka 95 i 94 sa nózkami stanu procka i powinien na nich byc stan "1" czyli równy napięciu zasilania procka a to wskazuje że to zwarcie w Twoim przypadku moze być ale zawsze możesz je usunąć bo nic sie stac w takim przypadku nie może.Zwarcie wprzypadku procków Sigmatela chyba nic nie daje
  • #3 2479035
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Wiem że źle opisałem nóżki ale chciałem żeby łatwiej było skapnąc o co chodzi i to był bład. Dzięki za odpowiedź. Czyli zwora jest dobra to biore się za czytanie postów na temat padniętych playerów mp3.
    Dzięki.
  • REKLAMA
  • #4 2479421
    Marmat59
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    zobacz posty z 31,29 i 28.03
  • REKLAMA
  • #5 2481080
    Marmat59
    Poziom 15  
    no i co tam zdziałałeś ze swoim playerkiem.
  • #6 2481262
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Szukałem czegokolwiek na temat mojego mp3 i znalazłem coś na temat ale znalazłem tylko o procesorze ATJ2085. Ale spoko bede szukał dalej jak coś znajde i uda sie mi go postawić to na pewno dam znać, a jak bede miał jakieś pytania to bede pisał.
    Pozdrawiam
  • #8 2483754
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Witam. Szukałem dzisiaj cały dzień i niczego nie znalazłem:cry: .Marmat59 dzięki za link ale już wcześniej byłem na tej stronie a to jest inny odtwarzacz mp3 i na innym procesorze. Mój odtwarzacz nie ma wyświetlacza i jest na procesorze STMP3502 Sigmatela. Przyużyciu jakiegokolwiek programu albo cały czas szuka i go nie znajduje albo woła błąd urządzenia we/wyj.
    Już nie mam pomysłu na niego- na pewno jest to usterka software'owa.
    ale próbuje szukać dalej...
  • #9 2486000
    Marmat59
    Poziom 15  
    spróbuj audio 4 to program, jest na audio- 2kwiecień na żółto
  • REKLAMA
  • #10 2486750
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Już w którymś temacie podawałem adres na strone gdzie sa softy do róznych procków mp3 w tym i Sigmatela ale trzeba zainstalowac sobie język chiński,może tam coś znajdziesz bo jest dość dużo do Ipodów ale również najnowszy do Sigmatela.Adres: http://www.mplive.net/Soft/ShowSpecial.asp?SpecialID=1 Ze ściąganiem jest troche kłopotów bo to po chińsku ale nazwa po angielsku

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odtwarzacza MP3 oznaczonego jako "929 digital music" z pamięcią 128MB i procesorem Sigmatel STMP3502. Po usunięciu wszystkich plików urządzenie jest wykrywane przez komputer, lecz przy próbie otwarcia pojawia się błąd urządzenia we/wy. Po rozłożeniu odtwarzacza zauważono zlewkę na procesorze, która może wskazywać na zwarcie, jednak analiza nóżek procesora sugeruje, że zwarcie może nie powodować uszkodzenia. Odtwarzacz nagrzewa się podczas podłączenia do komputera. Próby znalezienia oprogramowania (firmware) i narzędzi do naprawy nie przyniosły efektu, gdyż dostępne softy dotyczą innych procesorów, np. ATJ2085. Wskazano strony z oprogramowaniem do różnych procesorów MP3, w tym Sigmatela, jednak instalacja i obsługa są utrudnione ze względu na język chiński. Problem prawdopodobnie ma podłoże software’owe, a użytkownik kontynuuje poszukiwania rozwiązania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA