logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wygasić monitor o konkretnej godzinie w Windows XP? Szukam skryptu lub programu

grzechhh 22 Maj 2003 17:32 1980 5
REKLAMA
  • #1 223155
    grzechhh
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam
    Problem jest taki, że potrzebuje jakiś programik albo skrypt pod WIN XP, który wygasi mi monitor o godzinie jaką ustawie np. 04:00. próbowalem z zarządzaniem energią, ale działa tylko po określonym czasie i to jeszcze nie zawsze (jak działają jakieś aplikacje w tle), i do tego jak rusze myszką to spowrotem monitor jest włączony.
    Zadowole się też czymś co wykona mi automatycznie kombinacje [CTRL]+[SHIFT]+[F12] o ustawionej godzinie.

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 223159
    kss213
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    jest taki program czasowy wylacznik komputera (CWK) instalka chyba gdzies na elektrodzie oprosz podstawowej funcji wylaczenia kompa ma tez chyba opcje o zadanej godzinie WYKONAJ wiec powinno byc to czego szukasz

i jeszcze link
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic35731.html
  • REKLAMA
  • #3 223170
    tomj7
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    W XP masz dwa polecenia systemowe: at i shutdown.
  • REKLAMA
  • #4 223466
    grzechhh
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Dzięki za pomoc, jednak zaden z podanych w tym jak i pokrewnym temacie nie potrafil wygasić monitora, może być z tym problem ale żeby znalazł się program który wykona mi kombinacje klawiszy:

[CTRL]+[SHIFT]+[F12]
    (jest to skrót do schematu panelu karty ATI, w którym odcięty zostaje sygnał na moitor i monitor przechodzi w stand by)
  • REKLAMA
REKLAMA