logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 3510i-połaczenia wychodzące--JAK ZABLOKOWAC?

Woko 31 Mar 2006 20:38 2898 3
REKLAMA
  • #1 2479551
    Woko
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Jak można w tel.NOKIA 3510i zablokowac połącz.wychodzące,aby druga osoba nie mogła zadzwonic do kogokolwiek. Oto kolejne czynnosci:
    - ustawienia
    - ustawienie zabezpieczen
    - usługa zakazu połączeń
    - uaktywnij
    - hasło zakazu
    - * * * * /cztery litery lub cyfry/

i otrzymuję odpowiedż -usługa zakazów nieaktywna
    PYTANIE ----jakiego użyc hasła? Pomóżcie!
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2480059
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    To jest usługa sieciowa.Hasło dostaniesz od operatora.
    Aby zablokować wychodzące możesz skorzystać z opcji
    "Wybieranie ustalone".Do tego potrzebny jest PIN2 (uzyskasz u operatora jeśli nie masz).
    Uaktywniasz tę opcję, dodajesz jakiś numer telefonu i możesz zadzwonić tylko na ten jeden numer i na żaden inny.Jesli niczego nie wprowadzisz to chyba nigdzie nie zadzwonisz ale tego nie jestem pewien.Opcja ta nie blokuje wysyłania SMSów.
  • REKLAMA
  • #3 2480079
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Dokładnie tak jest jak opisał Ci kolega JareckiP z tym że w wybieranie ustalone możesz wpisac dużo różnych numerów lub żadnego i wtedy nie dodzwoni się nikt nigdzie.
    pozdr
  • #4 2962860
    Woko
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Podpowiedż kolegi "Jarecki P" jest dobra,lecz nie do konca.Złożyłem wizytę u operatora Plusa-oni aktywują mi usługę w tej kwesti,ale ona kosztuje kazdy m-c.Wobec tego wycofałem się z zablokowania.
    Powiem więcej-w komórce Nokia 6021 chciałem zrobić to samo,by dzieci nie dzwoniły bez mojej wiedzy- operator Ery sam włączył mi tę usługę,bez zadnych kosztów /znów wizyta w biurze obsługi/.
    Temat zamykam.
REKLAMA