logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 zawiesza się i wyłącza przy odtwarzaniu muzyki oraz innych funkcjach

myster87 31 Mar 2006 21:50 1203 9
REKLAMA
  • #1 2479903
    myster87
    Poziom 11  
    CzeSc!

Moze ktoś Z was wie co jest powode czestego zawieszani sie telefonu nokia 6230 ? dzieje sie to jak np; wejde do odtwarzacza mp3 i chcem właczyC piosenke na głosnik czy nawet na słuchawki to sie wyłancza, i jest tak, ze normalnie wyświetlacz gasnie albo tylko na chwile zaginie. dzieje sie tka tez przy innych opcjach uzytkowania. A robi sie tak nawet gdy mam naładowaną baterie na Fula. juz Zaczyna mnie to troche nie pokoic. moze macie na to jakąś rade ? Dzieki Za wszelkie rady.

pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #2 2480235
    bugi10
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    telefon upadł ?może po zalaniu ? czym chcesz go naprawić ? masz jakiś sprzęt ? jak tak napisz jaki
  • REKLAMA
  • #3 2480281
    prezes50
    Poziom 12  
    witam. wymien softa. na nowszego i zobaczysz wtedy jesli jest jakij z pierwszych to ma prawo sie to dziac poniewaz tworza nowe softy iz w starych zajdzie sie jakas luka. pozdrawiam

Dodano po 10 [minuty]:

witam. wymien softa. na nowszego i zobaczysz wtedy jesli jest jakij z pierwszych to ma prawo sie to dziac poniewaz tworza nowe softy iz w starych zajdzie sie jakas luka. pozdrawiam
  • #4 2484065
    myster87
    Poziom 11  
    czeSc
    Telefon mi nie upadł a nie nie był zalany nic z tych zeczy. niestety nie mam jak wgraC softa poniewaz przez ten kabel co ma DKU-2 nie da rady ;/ a przydało by sie bo ma Angielskiego softa . juz chciałem daC do komisu aby mi wgrali ale szkoda mi było 30 pln :D a le juz sie przyzwyczaiłem do niego :D ale wkurza mnie to ze sie tak zwiesza .;/
    pozdro
  • REKLAMA
  • #5 2484122
    yulu
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    30 pln to nie drogo - ja biorę 90 bo wiem że dobrze to zrobię.

przelutuję blok cyfrowy, zmieniam oprogramowanie, defagmentuję kartę pamięci, posiedzę z pół godzinki żeby po testować czy wszystko gra, i jakoś to nawet calkiem nieźle działa przez pół roku, rok.... a potem od nowa.. ale cóż

noś telefon paprajom, albo sam naprawiaj. albo sprzedaj tel na allegro, i kup drugi (może będzie ciut lepszy)

za 30 pln niech ci zrobią przycisk do resetu telefonu gdzieś na obudowie, będziesz miał większy porzytek
  • REKLAMA
  • #6 2485776
    myster87
    Poziom 11  
    Siema ;]

A mozna zrobić taki PrzYcisk?
    pierWszY Raz śłySze o Takim Czymś ;] własnie Tez Tak mySlaęłm zEby Go SprzEdaC i kupić młodszY model ;] 6230i , ale jeszcze musze to przemyslec. alDzieki zA rade ;] pozdrawiam ;]
  • #7 2486695
    yulu
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    w zasadzie 6230i nie sypie się aż tak bardzo jak wersja zwykła.

poszukaj sobie czegoś ładnego i nie ściachanego.
    pozdrawiam :)
  • #8 2487753
    DAREX100
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    myster87 napisał:
    witam ;]

A mozna zrobić taki PrzYcisk?
    pierWszY Raz śłySze o Takim Czymś ;] własnie Tez Tak mySlaęłm zEby Go SprzEdaC i kupić młodszY model ;] 6230i , ale jeszcze musze to przemyslec. alDzieki zA rade ;] pozdrawiam ;]

mozna zamontowac taki przycisk ale musisz miec karburator z przyczłapami....i dopiero wtedy montowac...
  • #9 2487789
    puzonpl
    Poziom 12  
    Idź do serwisu niech ci go fleshną. Przy okazji wgrasz sobie polaka :)
    A jakby się nie udało to łatwiej będzie ci sprzedać fona, bo z angielskim dostaniesz o wiele mniej.
  • #10 2490181
    myster87
    Poziom 11  
    Siema
    no włąsnie mnie daja jak niemasz polskiego softa wgranego ;/ musze coś z tym zrobic. Dzieki wielkie :D
    A własnie , nie ma ktoś do udostepnienia softa polskiego do mojej nokii ?
    pozdro ;]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia 6230, który zawiesza się i wyłącza podczas odtwarzania muzyki oraz innych funkcji, mimo pełnego naładowania baterii. Telefon nie był zalany ani upadł. Zalecane jest zaktualizowanie oprogramowania (softu) do nowszej wersji, gdyż starsze wersje mogą zawierać błędy powodujące niestabilność. Problem z wgraniem softu przez kabel DKU-2 został zauważony, dlatego sugerowano skorzystanie z serwisu, gdzie za około 30 PLN można wykonać flashowanie i wgrać polską wersję oprogramowania, co może poprawić stabilność i ułatwić późniejszą sprzedaż. Pojawiła się także sugestia montażu przycisku resetu na obudowie, co wymaga jednak specjalistycznej ingerencji. Alternatywnie rozważano sprzedaż modelu 6230 i zakup nowszego 6230i, który jest mniej awaryjny. Wskazano również na konieczność defragmentacji karty pamięci i ewentualnej naprawy sprzętowej, jak przelutowanie bloku cyfrowego, aby poprawić działanie telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA