logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Leadtek WinFast TV2000XPExpert - brak obrazu i dźwięku po zmianie konfiguracji PC

Tomek0207 01 Kwi 2006 21:56 1288 3
REKLAMA
  • #1 2483603
    Tomek0207
    Poziom 13  
    Witam, Mam taki tuner jak w opisie. Problem polega na tym że przy włączeniu aplikacji tam gdzie ma być obraz z karty pojawia sie czarny obraz i nic nie słychać!. Dodam również że tuner posiadam 2 lata i przez ten czas nie miałem z nim problemów: robiłem reinstalki windy xp i było dobrze!!!. Jeszcze wcześniej zmnieniałem płytę główną, procka, ram i też było dobrze! (Moja stara konfiguracja: Celeron 466MHz, 192MB ram, 20GB Hdd, Riva TNT2, płyta Via VL-601, zasilacz no name 235Watt Max, Nagrywara DVD Liteon). Teraz mam: płyta MSI 6712, DURON 1800, 256MB ram, reszta praktycznie bez zmnian. Napisze jeszcze że na tym 1 kompie miałem Win98 i było bez problemu: instalowałem Win98 (teraz Xp) potem grafika, sound, siec (zapomniłem dodać: wtedy miałem zwyklą sieciówke na RJ-45, a teraz radiową) potem instalowałem sterowniki orginalne z płyty i działało!. Próbowałem jakieś kodeki - nie podziałało :(. Przekładałem w inne sloty - tak samo. Reinstal windy xp - rezultat tak jak obok :(. Próbowałem też win98 - identycznie jak w Xp. Potem jeszcze raz Xp - instalacja bezproblemowa windows ładnie wszystko wykrywa, instaluje ale jak włączam Winfast TV PRV to jest czarny obraz i nie słychać szumów nawet na wył. antenie! Co jest nie tak! Czy możliwe że karta jest padnienta (a windows ja wykrywa) Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2484922
    Tomek0207
    Poziom 13  
    Jak to włączam to pisze: "Nie ma kary na układzie BT848/849/878/879!"

Z nudów przeinstalowałem sterowniki od tej karty i zobaczyłem że obraz (tak jak w tytule) który był czarny jest teraz NIEBIESKI (!!!!!). Nie słychać radia (a jak zrobie Volume Max na głośnikach to słychać jakies zakłucenia). Pilot chyba działa. Aplikacja WinFast PRV i FM działa bezproblemowo (chodzi mi o to że nie zawisza sie). Sprawdzalem jeszcze inną kartą graficzną na PCi ale to niczego nie zmienia.

Dodano po 53 [sekundy]:

Jak to włączam to pisze: "Nie ma kary na układzie BT848/849/878/879!"

Z nudów przeinstalowałem sterowniki od tej karty i zobaczyłem że obraz (tak jak w tytule) który był czarny jest teraz NIEBIESKI (!!!!!). Nie słychać radia (a jak zrobie Volume Max na głośnikach to słychać jakies zakłucenia). Pilot chyba działa. Aplikacja WinFast PVR i FM działa bezproblemowo (chodzi mi o to że nie zawisza sie). Sprawdzalem jeszcze inną kartą graficzną na PCi ale to niczego nie zmienia.

Dodano po 1 [minuty]:

Coś mojemu FireFoxowi odwaliło i jest 2x tak samo:D:D:D

Dodano po 2 [minuty]:

Zapomniałem dodać że niedziala button "imput source" (wybież źródłó)
  • #4 2974579
    Tomek0207
    Poziom 13  
    Rozwiązałem problem sam. Przyczyną nie była płyta główna, zasilacz, ani nic innego, tylko OBUDOWA komputera. Mianowicie cokół karty był tak wygięty (z racji obudowy, nie mojej oczywiście) że karta źle leżała w slocie i przez to złończa po drugiej stronie laminatu źle (bądź wcale) się nie stykały z pinami slotu. Tego nie szło zobaczyć, tym bardziej że miałem małą obudowę. Kupiłem nową obudowę i karta sprawuje się bez zarzutu
REKLAMA