logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minolta EP2010 - eksploatacja, materiały i reset licznika bębna

remik80 03 Kwi 2006 19:27 1188 4
REKLAMA
  • #1 2489541
    remik80
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    witam
    interesuje mnie wasze zdanie na temat w/w maszyny. serwisuje kopiarki ale niestety nie minolte. tak wiec prosze o wypowiedzi co sie z tym dzieje, jak pracuje i jak wygląda sprawa mat. eksploatacyjnych ( słyszałem ze po limicie bębna maszyna się zatrzymuje - i co dalej kasowanie licznika czy jakiś software??)
    z góry dzieki - pozdrawiam
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 2490131
    serwek
    Poziom 26  
    Ocena: 261
    No więc:
    Bobra kopiarka analogowa.
    II kasety w standardzie + podajnik boczny MB-4.
    Bęben - dośc wytrzymały. Zespół blokuje się po 50 lub 100tys.k. Różnice spowodowane ustawieniami w kodach oraz omyłkową akcją Min.PL na terenie Polski.
    Toner - w śmiesznych butelkach o różnych wycięciach. sam proszek ten sam co EP1050/1080. ODRADZAM firmy "Katu..." !!!
    Starter - wyjątkowo żywotny - pilnować żeby pył papierowy ( z pod wałka górnego "I" registra wkładu) nie dostał się pod listwę Doctor Blade". Na starym - przechodzonym developerze obniżać poziom ATDC w kodach (bo inaczej będzie sypać, smolić).
    W utwalaniu uwaga na blachy "przejściowego transportu" (do sortera). Powyginane - zacinają często papier. Również nóżka czujnika się łamie ;) (raczej wyłamują ją użytkownicy :)), separatory dolne - często czyścić.
    Elektroda dolna jak we wszystkich Cs-Pro czasem dostaje przebicia. (założyć koszulki). Uwaga na blachę - regulacja wysokości.
    Na elektrodzie górnej siatka trzyma się na sprężynie - uwaga na klawisz.
    Serwisówka do ściągnięcia na "Elektrodzie"
    Narazie tyle, resztę "żródełek wiedzy" i jeszcze jak coś chcesz Ci wysłałem.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 2492198
    remik80
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    a co z zablokowaniem masyzny przy przekroczeniu limitu- jak odblokowac - czy trzeba kupić nowy beben z jakim chipem no i skąd do tego części??
  • REKLAMA
  • #4 2498205
    serwek
    Poziom 26  
    Ocena: 261
    Normalnie (jak przewiduje Minolta) powinno się wymienić komplet czyli bęben+listwa+starter" lub cały "Imaging Unite" ale jeżeli Twój Klient jest niezbyt majętny a Ty masz "dobre serce" lub (np.znajomy) to można to odblokować w kodach : " licznik, C ,0 ,0 ,C ,0 ,1. ........UWAGA - nie polecam tego stosować - "bo to ruch na raz"
    Śćiągnij serwisówkę z "Elektrody" (może być w ostateczności do EP1080, 1083...) - tam jest wszystko napisane.
    Można jeszcze z bezpiecznika ale w tedy maszyna dobiera (miesza) przez ok. 6 mniut nowy STARTER. Na koniec zapisuje poziom ATDC i przepala (kasuje) bezpiecznik. Jak developer jest stary lub ma zaburzoną tolerancję zawartości toneru (wart.55) to masz kolejną blokadę "E....".
    Chcesz więcej pomocy - napisz, zadzwoń.
    tel. 0601 29-09-60
    Pozdro
  • #5 3268321
    _pawelek1_
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 9
    Witam
    Mam takie xero, no i nie wiem o co chodzi .Kopie są szare tzn. text czarny ale ,całe tło jest szare.Bęben ma naniesiony proszek od dołu a u góry nie ma, tj. nad dolną elektrodą. Proszę o jakieś wskazówki bo skończyły mi sie
    pomysły.
    Pozdrawiam.
REKLAMA