logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez - Pilot nie otwiera centralnego zamka, tylko alarm. Co sprawdzić?

Kilov 04 Kwi 2006 00:40 2089 5
REKLAMA
  • #1 2490821
    Kilov
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam taki problem: pilot włącza/wyłącza alarm w samochodzie ale nie zamyka/otwiera centralnego zamka jak wcześniej. Mam chyba standartowy polonezowski system. Czy centralka jest tak skonstruowana że jedna ścieżka zamyka zamek i od razu załącza alarm a druga odwrotnie czy jest więcej niż 2 ścieżki i poszła mi właśnie jaka inna? Czy to poszedł mi siłownik master? Tam są bodajże 4 kabelki wychodzące z niego. Sprawdzę napiecie czy dochodzi. Który to plus a który minus na stałym Czy jest jaki dodatkowy bezpiecznik pod centralkę? Słyszałem że musi być centralka i coś do łapania impulsów z pilota a u siebie znalazłem tylko centralkę... jak to jest ???
  • REKLAMA
  • #2 2491027
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2491169
    Kilov
    Poziom 11  
    Oj coś mi się zdaje że tam były 4 kabelki ale się może mylę, mam chyba tylko jeden siłownik master ( bo tylko z pozycji kierowcy zamykam wszstkie drzwi -jeżeli o to chodzi), a bezpiecznik do centralnego to gdzie jest bo centralkę mam tak głęboko pod deską że ja tam nic nie widziałem.... i jak to jest z tą ścieżką...? Aha i jeżeli pamiętam.. tam czarnego nie było... wychodzi niby z centalki ale łączy się izolacją na środku drzwi i do siłownika dochodzi jako inny kolor. Za godzinę wybywam na parking i sprawdzam ....
  • REKLAMA
  • #4 2491299
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2491528
    Kilov
    Poziom 11  
    Faktycznie jest 5 kabli. Odpiąłem zielony i niebieski i nic. One były zamienione z sobą ale wcześniej było dobrze. - to brązowy a + to żółty i biały. tylko dziwne bo napięcie jest w nich cały czas około 8.60.... nawet jak nic sie nie robi z alarmem , dopiero w momencie załączenie lekko spada a w momencie wycia syreny to rośnie....czyli to gdzieś zwarcie na centralce??jak odpiłąłem ten głowny sam tez nic...
  • #6 2492960
    Kilov
    Poziom 11  
    Był przepalony bezpiecznik. Wymieniłem. Teraz elegancko zamyka ale nie otwiera..... Odłącze ten biały i niebieski i zobaczymy czy reszta działa, bo przez pomyłkę odłączyłem zielony i niebieski i otwierał ale też nie zamykał...
REKLAMA