logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satelita GL 92. Tuner Samsung smt 2100c. Nie reaguje na włączanie/wyłączanie.

andi34 04 Kwi 2006 18:43 1450 3
REKLAMA
  • #1 2492773
    andi34
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam posiadam tunerek samsunga smt 2100c, wyprodukowany w 2005 r. po podłączeniu do TV poazuje się ekran powitalny a na wyświetlaczu napis Ld 20. Nie reaguje na włączenie ani na wyłączenie. Tunerek posiada gniazda: USB, ETHERNET, TEST PORT oraz BYPASS. Proszę o poradę co można zrobić i do czego służą opisane przezemnie gniazda. Czekam na rychłą odpowiedź. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2493495
    andi34
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    witam dzięki za zainteresowanie właśnie doszłem jak wej do menu i jest tam mozliwość ustawienia wszystkiego, potrzebuję tylko odpowiedniego softu, ale jak narazie niemogę nic znaleźć. Nie jest to do sieci kablowych tylko zwykła satelitka.
  • #4 2959049
    mkaminski100
    Poziom 18  
    Ocena: 226
    To jest dekoder do kablówki. Raczej do satki sie nie nada. Tak samo jak Nokia Dbox2 jest do kablówki i do satki i ten pierwszy trzeba przerobić,żeby działał na talerzu. Taki dekoder Samsunga dają co niektórym klientom angielskiej kablówki NTL. Ja też taki mam. Szukam manuala i możeliwości zrobienia z nim coś więcej niż jest w standardzie - np więcej kanałów.
REKLAMA