logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirpool ARC7492 - Jak zredukować głośną pracę lodówki na gwarancji?

mateusz599 04 Kwi 2006 20:19 4636 7
REKLAMA
  • #1 2493124
    mateusz599
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Potrzebuje porady na temat głośnej pracy lodówki, jest ona na gwarancji, servisant stwierdził iż poziom głośności jest w normie. Mam pecha bo w czasie jego wizyty lodówka pracuje w miare cicho, osobiście zajmuje się servisem TV i nie zabardzo wiem jak sobie z tym problemem poradzić, zwrócić sprzetu nie mogę, a jego głośna praca doprowadziła mnie do szału.
  • REKLAMA
  • #2 2493203
    reperator
    Poziom 18  
    Ocena: 92
    A jakie dzwięki cię niepokają?
  • REKLAMA
  • #3 2493336
    mateusz599
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Bulgotanie, warkot , przelewanie się wody. Podczas załaczania agregatu, coś w nim takjakby latało można to porównać do "latania kulek metalowych w agregacie". Może uda mi się to nagrać.
  • #4 2493689
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2497414
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1494
    Ilość decybeli masz napisane w dokumentach poszukaj .
  • #7 2497423
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 2497492
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy głośnej pracy lodówki Whirpool ARC7492 będącej na gwarancji. Użytkownik zgłasza niepokojące dźwięki takie jak bulgotanie, warkot, przelewanie się wody oraz metaliczne odgłosy podczas załączania agregatu, porównywane do "latania kulek metalowych". Serwisant ocenił, że poziom hałasu jest zgodny z normami, co spotkało się z krytyką użytkownika, który domaga się informacji o dopuszczalnej wartości decybeli. W odpowiedziach podkreślono, że poziom hałasu mierzy się w komorze dźwiękoszczelnej, a w warunkach domowych pomiary są niemiarodajne. Podano typowe wartości hałasu w decybelach dla różnych źródeł dźwięku oraz zasugerowano użycie decybelomierza do samodzielnego pomiaru. Wskazano również, że lodówki bezszronowe mogą generować wyższy poziom hałasu, a cichsze modele są zwykle droższe. Link do dodatkowych informacji na forum elektroda.pl został udostępniony jako pomoc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA