Witam!
Jestem posiadaczem starych głośniczków Primax Soundstorm, a jedyne dane techniczne jakie mi sie udało "wygrzebać" w sieci zamieszczam poniżej. Chciałbym po prostu wykorzystać z nich wbudowany prosty EQ (bass i treble) i wzacniacz i dobrać do tego jakies nowe głośniki a potem pomyśleć o obudowie. Moim pytaniem jest jak sie do tego zabrać? Nie ukrywam ze jestem początkującym i za wiele nie wiem na ten temat. Jakie głośniki moge do tego wzacniacza dobierać, chodzi mi o ich parametry. Po prostu chciałbym sie czegoś nauczyć wykorzystując stary sprzęt. Za jakiekolwiek podpowiedi z gory dzieki.
# Moc wyjściowa 120 W PMPO
# RMS 18 W maximum
# Pasmo przenoszenia: 50 – 20 000 Hz
# System wzmacniaczy głośnikowych
# Magnetyczne ekranowanie
# Woofer: 4-calowy głośnik niskotonowy
# Tweeter: 2-calowy głośnik wysokotonowy
# Regulacja: głośności, basów, sopranów
# Wymiary: 138 x 226 x 108 mm
Jestem posiadaczem starych głośniczków Primax Soundstorm, a jedyne dane techniczne jakie mi sie udało "wygrzebać" w sieci zamieszczam poniżej. Chciałbym po prostu wykorzystać z nich wbudowany prosty EQ (bass i treble) i wzacniacz i dobrać do tego jakies nowe głośniki a potem pomyśleć o obudowie. Moim pytaniem jest jak sie do tego zabrać? Nie ukrywam ze jestem początkującym i za wiele nie wiem na ten temat. Jakie głośniki moge do tego wzacniacza dobierać, chodzi mi o ich parametry. Po prostu chciałbym sie czegoś nauczyć wykorzystując stary sprzęt. Za jakiekolwiek podpowiedi z gory dzieki.
# Moc wyjściowa 120 W PMPO
# RMS 18 W maximum
# Pasmo przenoszenia: 50 – 20 000 Hz
# System wzmacniaczy głośnikowych
# Magnetyczne ekranowanie
# Woofer: 4-calowy głośnik niskotonowy
# Tweeter: 2-calowy głośnik wysokotonowy
# Regulacja: głośności, basów, sopranów
# Wymiary: 138 x 226 x 108 mm