logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A 70. Po wgraniu polskiego telefon nie włącza się.

max_gsm 05 Kwi 2006 20:23 1364 10
REKLAMA
  • #1 2496871
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Witajcie mam problem z siemensem A70 a mianowicie chcialem wgrac polaka za pomoca jokera flasha zassalem z elektrody zaznaczylem full flash i wgralo sie bez problemu ale telefon juz sie nie wlacza wydaje tylko sygnal bzyk tak jak to w siemensach. Wersja softu tego siemensa byla 32 i ta co wgrywalem to tez byla 32 wersja, Nie wiem co mam teraz zrobic moze ten flash z elektrody byl uszkodzony, nie mam pojecia. Jak ma ktos sprawdzonego taiego flasha pod jokera i najlepiej w komplecie z eepromem to bardzo poprosze.
  • REKLAMA
  • #2 2497099
    munenori
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Witam
    Naprawiles mu imei po flaszowaniu?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2497244
    max_gsm
    Poziom 18  
    Tak imei naprawialem ale nic to nie daje wydaje mi sie ze moze pomoc wgranie eeproma ale nigdzie nie moge znalesc.
  • REKLAMA
  • #4 2497272
    munenori
    Poziom 27  
    Witam
    Sprobuj z tymi,moze pomoga
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • eep.ZIP (103.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2497410
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Rekalk wszystkie kody.....wprowadż skey i zapisz bloki, i imei musi być przywrócony.

A tak poza konkursem........to łatwiej i bezpieczniej było by się swupem bawić...!!!
  • #6 2497512
    max_gsm
    Poziom 18  
    Niestety ale dalej to samo juz chyba wszystko probowalem.
  • #7 2497640
    munenori
    Poziom 27  
    Witam
    W zalaczniku masz wszystko,na tym powinno pojsc
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • A70.ZIP (4.24 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 2497778
    max_gsm
    Poziom 18  
    Dzieki za ten komplecik ale mam maly problem bo jest tam plik tekstowy gdzie sa podane adresy i troche mi sie nie zgadza, tzn. nie zgadza sie adres Full Flash w rozpisce jest FF= Fullflash 80 - A0 a w jokerze jest od 80 - 40 no i nie wiem jak to wgrac bo reszta chyba jest oki.
  • Pomocny post
    #9 2498273
    munenori
    Poziom 27  
    Witam
    Zgrywane Jokerem 0.3.4.
    Mam akurat takiego Siemka,moge zegrac tym Jokerem wszystko z niego i podeslac.
    Pozdrawiam
  • #10 2498503
    max_gsm
    Poziom 18  
    Temat zamykam telefon smiga komplecik ktory przyslal "munenori
    " jest git , wszystko dziala jak nalezy. Dzieki wszystkim za pomoc.
  • #11 2498540
    munenori
    Poziom 27  
    Witam
    Ciesze sie,ze moglem pomoc.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył telefonu Siemens A70, który po wgraniu polskiej wersji oprogramowania (soft 32) za pomocą programatora Joker Flash przestał się włączać, wydając jedynie charakterystyczny sygnał dźwiękowy (bzyk). Próby naprawy obejmowały przywrócenie IMEI oraz pełne flashowanie, jednak bez skutku. Sugerowano również wgranie eepromu, jednak autor nie mógł znaleźć odpowiedniego pliku. W dyskusji pojawiły się wskazówki dotyczące rekalkulacji kodów, wprowadzenia klucza (skey) i zapisu bloków pamięci. Ostatecznie rozwiązaniem okazał się kompletny zestaw plików do flashowania i eepromu przesłany przez innego użytkownika, który umożliwił prawidłowe przywrócenie funkcjonalności telefonu. Zalecano użycie wersji oprogramowania kompatybilnej z Jokerem 0.3.4 oraz zwrócenie uwagi na poprawne adresy Full Flash w plikach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA