logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig Sc 303 D(C) wyświetla tylko safe i nic więcej.

Kubuniek 14 Kwi 2006 15:17 2614 6
REKLAMA
  • #1 2527415
    Kubuniek
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Po podłączeniu tego radia wyświetla się tylko safe i radio dalej nie raeguje a podłączone jest ok. + - oraz podtrzymanie. Co z tym zrobic?
  • REKLAMA
  • #2 2527426
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    poczekać pod napięciem aż będzie code -albo wcześniej uruchomić go z naciśniętym AS i puścic po kilku sec.
  • REKLAMA
  • #3 2527464
    Kubuniek
    Poziom 10  
    ani jedno ani drugie niestety nie działa:-(
  • REKLAMA
  • #4 2527495
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    czasem trzeba potrzymać dobę
  • REKLAMA
  • #5 2531528
    robert74
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Dobrać się do procka,będzie dużo szybciej.
  • #6 2532859
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    jak klawiatura jest zwarta (wcisnieta gumka) to tez safe bedzie...
  • #7 2560429
    Kubuniek
    Poziom 10  
    jaka gumka? Żadnej nie widzę. Co do dobierania się do procka to jak na razie nie chcę rozbierać radia (plomby),a poza tym nie mam sprzętu by móc zaprogramować procek. niestety.
    Ok mam już safe na wyświetlaczu. I co teraz?:-) Po pierwsze nie mam kodu bo jak teściu kupił auto to mu babka kodu nie podała. Na obudowie jest kilka cyferek, ale raczej to nie są kody. Kod z tego co widzę jest czterocyfrowy. Czy tylko zaprogramowanie pamięci może tu pomóc?

Podsumowanie tematu

✨ Radio Grundig SC 303 D(C) po podłączeniu wyświetla tylko komunikat "safe" i nie reaguje na sterowanie, mimo prawidłowego podłączenia zasilania i podtrzymania pamięci. Proponowane rozwiązania to odczekanie pod napięciem aż pojawi się kod lub uruchomienie radia z wciśniętym przyciskiem AS, jednak te metody nie przyniosły efektu. Wskazano, że czasami konieczne jest pozostawienie urządzenia pod napięciem nawet na dobę. Inna sugestia to dostęp do procesora (procka) w celu szybszej interwencji, jednak wymaga to rozebrania radia i posiadania odpowiedniego sprzętu do programowania. Zwrócono uwagę, że zwarcie klawiatury (np. wciśnięta gumka) również powoduje wyświetlanie "safe". Użytkownik nie posiada kodu zabezpieczającego, który jest czterocyfrowy, a cyfry na obudowie nie odpowiadają kodowi. Wskazano, że bez kodu jedynym rozwiązaniem może być programowanie pamięci procesora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA