logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Antena do auta. Najlepiej ze wzmacniaczem. Na co zwracać uwagę?

0Cool^ 18 Kwi 2006 10:00 1418 3
REKLAMA
  • #1 2539319
    0Cool^
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    do auta witam :) taki mam problem chce kupic jakas dobra antene najlepiej ze wzmacniaczem i powiedzcie mi na co zwracac uwage przy zakupie takiego sprzetu. Mam nadzieje ze dobrze trafilem choc to do auta ale na antenach kto jak kto wy powinniscie sie najlepiej orientowac. Wiec dzieki z gory i czekam na porady i propozycje
  • REKLAMA
  • #2 2540633
    przybor71
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    witam ale do czego ma być ta antena do cb czy do radia FM
  • REKLAMA
  • #3 2545269
    gracez
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    jesli chodzi o antenke do CB to polecam jesli chcesz miec dobra antenke a zarazem Kawal bata na dachu ktory wg. mnie sprawdza sie pieknie jest to antena Lemm TURBO 2001 cena na allegro 180zl,ale w sklepach jak dobrze poszukasz znajdziesz tez w takiej cenie
  • #4 2545865
    Preskaler
    Poziom 40  
    Ocena: 1049
    To raczej chodzi o antenę radiofoniczną i trzeba napisać o jaki zakres fal chodzi Ci najbardziej. Ze wzmacniaczem nie polecam anten bo zwykle mają one skrócony promiennik a ich skuteczność jest marna. Duże znaczenie ma też radio z jakim ta antena ma współpracować. Jeśli jest to radio posiadające pełny zakres fal (z długimi) to antena powinna być jak najdłuższa. z obliczeń wychodzi gdzieś ok. 1,40m. Takiej z pewnością nie znajdziesz więc przynajmniej niech ma z 70 cm. Do takiej anteny możesz ostatecznie też dołożyć dodatkowy wzmacniacz antenowy (szerokopasmowy) ale nie jest to konieczne.
REKLAMA