logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony?

tomek1212 18 Kwi 2006 16:36 2976 2
REKLAMA
  • #1 2540553
    tomek1212
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Stałem się posiadaczem magnetowidu Sony slv-x50me. Dostałem go za darmo jako uszkodzony bo wciągał taśme. Rozebrałem go i okazało się że w środku leżała karteczka (taka jak jest naklejana na kasetach pewnie musiała się odczepić) więc ją wyjąłem i skręciłem gościa do kupy. Zapiołem do TV i okazało się że wszystko działa. Wsadzałem kilka kaset i ani razu nie wciągnęło taśmy. Mam pytanie a raczej kilka pytań: Ile jest wart taki magnetowid (nie ma takiego na allegro) tzn. ile za niego moge wziąść na allegro (jest z pilotem w dobrym stanie wizualnym). Powiedzcie mi co to znaczy że magnetowid jest przestrojony lub nie?. Myślałem że przestraja się tylko stare tuneru UKF na nowe pasmo. Powiedzcie jak sprawdzić czy jest on przestrojony czy nie?? Jak ktoś coś wie to proszę o pomoc
    pozdrawiam

Aha mogę dodać zdjęcie
  • REKLAMA
  • #2 2540629
    Józef18
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    tomek1212 napisał:
    Ile jest wart taki magnetowid (nie ma takiego na allegro) tzn. ile za niego moge wziąść na allegro (jest z pilotem w dobrym stanie wizualnym).

Na cenę wpływają takie rzeczy jak :
    1. Ilość głowic ?
    2. Jakość nagrywania itd. system SECAM PAL i NTSC
    tomek1212 napisał:
    Powiedzcie mi co to znaczy że magnetowid jest przestrojony lub nie?
    .
    Przestrojenie polega na zmianie fonii.
    tomek1212 napisał:
    Powiedzcie jak sprawdzić czy jest on przestrojony czy nie??

Jeżeli otwarza głos czysto itd. niema rzadnych szumów to znaczy że jest przystosowany do polskiego systemu (PAL D/K).

Pozdrawiam
    Józef
  • #3 2540721
    tomek1212
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Dzięki Józef
    A więc tak jest on czterogłowicowy (4head videorecorder) a co do przestrojenia to nagrywałem dzisiaj kawałek jakiegoś filmu na polsacie i jakość jest taka sama jak z tv. Pozatym ten magnetowid był chyba kupiony w Polsce bo z tyłu pisze po Polsku żeby przed zdjęciem pokrywy wyjąć kabel zasilający. Z ważniejszych rzeczy jakie on posiada to ma on autotracking dużą gałkę na eroncie do przewijania 99 programów (chyba) duży czytelny wyświetlacz(więcej nie potrafie opisać bo się na tym nie znam)
    [/quote]2. Jakość nagrywania itd. system SECAM PAL i NTSC
    Cytat:
    Jak to można sprawdzić bo ja się nie orientuję??
    dodaję zdjęcia
    pozdrawiam

Dodano po 37 [sekundy]:

chyba coś pomieszałem z tym cytatem

Dodano po 2 [minuty]:

no i te zdjęcia.
    Sory za jakość ale to zdjęcia z komórki

Dodano po prawie tygodniu bezowocnego oczekiwania:

no to jak z tym magnetowidem???
    Załączniki:
    • SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony? Rotation of Cam000549.jpg (44.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony? Rotation of Cam000547.jpg (46.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony? Rotation of Cam000542.jpg (43.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony? Rotation of Cam000541.jpg (39.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony? Rotation of Cam000540.jpg (43.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Cam000546.jpg (49.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SONY SLV-X50ME co to znaczy że magnetowid jest przestrojony? Cam000545.jpg (51.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA