logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips Car 400 - jak odblokować radio po błędnym kodzie?

jojo26 20 Kwi 2006 15:12 7771 5
REKLAMA
  • #1 2547377
    jojo26
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam.
    Najwyraźniej wprowadziłem kilkakrotnie błędny Security Code ,w tym momencie wyświetla się już 5 safe ,całą procedurę wprowadzania kodu wykonywałem napewno poprawnie (postępowałem według instrukcji dołączonej do radia i wbijałem kod znajdujący sie na karcie Car Pass) .Więc zastanawiam się gdzie leży problem, czy istnieje możliwość iż poprzedni właściciel zmienił ten kod ?
    Jeśli tak to jak go ujawnić ? Czy pozostaje mi tylko wizyta w warsztacie ,a może trzeba wykonać jakiś drobny interfejsik celem podłączenia kompa do radia i odczytania kodu ?
  • REKLAMA
  • #2 2547394
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1392
    Zczytać EEPROMA (najlepiej go wylutować i do odpowiedniego programatora) a później odczytać kod z zawartości ,a radyjko to nie komórka i nie ma takich jak w tamtej dziedzinie interfejsików :D
  • REKLAMA
  • #3 2547413
    jojo26
    Poziom 11  
    Wylutować go mogę lecz nie posiadam programatora .Czy ktoś z Warszawy pomógłby mi w tym temacie ?
  • REKLAMA
  • #4 2547433
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    A numer GM na karcie z kodem zgadza się z radiem ? Jeśli radio jest z niemiec to mało prawdopodobne jest żeby ktoś w pamięci grzebał ale często handlarzyki dają byle jaką kartkę z kodem na odczep się klientowi a potem są takie problemy. Pozostaje odczytanie pamięci i podejrzenie zaszyfrowanego w niej kodu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2547558
    jojo26
    Poziom 11  
    Na panelu od radia widnieją 2 numery : "1 614 438 Philips" oraz numer "GM 90506173" jednak żaden z tych numerów nie pokrywa się z tymi na karcie Car Pass . Na w/w karcie znajdują się oznaczenia
    1. VIN ...
    2. Security Code ...
    3. Engine type / No ...
    4. Key No ...
    5. Radio type/code ...
    6. Serial No ...
    7. CD-Changer type/code
    8. Serial No
    Opel jest sprowadzony z włoch ,również wątpię żeby żeby włosi bawili sie w zmiany kodów. Może rzeczywiście została podmieniona ta karta aczkolwiek na tej karcie widnieje jeszcze nadruk "3X6278 ITALIA" więc sam juz nie wiem co mam o tym sądzić bo wyszystko wygląda na oryginalne.
    Cały czas podtrzymuje pytanie czy ktoś z Warszawy jest mi w stanie pomóc odkodować radyjko ?
  • #6 2548177
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    ktoś go rozkodował klonem i tyla zrób tak jak pisze damiancz -poprostu bina można przepuścić przez kalkulator i po sprawie -
REKLAMA