logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510i wyłącza się podczas połączeń - czy wygrzanie pomoże?

simonn 02 Maj 2006 12:45 1165 8
  • #1 2583525
    simonn
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Bo mam Nokie 3510i i wyąćza sie podczas połączenia. Pisze 'bateria bliska wycerpaniu' i kaputt. Czy jak ją podleje fluxem i wygrzeje to nic jej sie nie odwidzi?
  • #2 2583593
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 2583628
    fikus
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    w noki 3510i nie ma kulek pod PA

simonn - tak sie zastanawiam czy w twoim przypadku to faktycznie PA jest uszkodzone jesli by tak bylo to zaraz po zalogowaniu by sie wylanczal badz zasieg fiksowal kolejna sprawa to wygrzanie PA jesli uklad jest walniety to wysoka temeratura na pewno go nie naprawisz... Podejrzewam, ze jest zwara pod ktoryms ukladow UPP, UEM najlepiej bylo by je postawic na nowo tylko z wyjeciem UEM`a bedzie problem bo on jest klejony :/
  • #4 2583731
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 2583782
    simonn
    Poziom 13  
    no jak dzwonię jak się łączy to wyświetla sie "Bateria słaba", "Bateria bliska wyczerpaniu" i sie tel wyłącza i trzymajcie mnie bo nie wytrzymam. Sporo osób miało taki przypadek na tym forum ale żadnychkonkretnych odpowiedzi. Chyba ktoś jakiegoś wirusa puszcza i sie takei cuda dzieją, bo tylko w tych tel. najwięcej takich przypadków <bedzie_zyg>
  • #6 2583999
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    Miałem taki przypadek z nokią 3510 i po wymianie (nie wygrzewaniu) PA na nowe telefon już działał dobrze nie rozłączało się, końcówka na 100% do wymiany.
  • #7 2584024
    simonn
    Poziom 13  
    właśnie piltom też tak myśle że to końcówa, wygrzewanie nic nie dało, musze sie zakręcić za końcówkami mocy, jakie polecacie do tego tel.?
  • #8 2584051
    Riker69
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dokładnie tak jak piszą poprzednicy - PA na 90% do wymiany. Również osobiście spotkałem się z n3510i która bez problemu trzymała na czuwaniu jednak przy poł. po ok pół min. następował zgon - wym. PA pomogła. Powodzenia.
  • #9 2584075
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    co do kulek- układy są za daleko od PA żeby aż tak sie podgrzały. na 99% to wina końcówki mocy. Z doświadczenia wiem że PA psują się na kilka sposobów :) nieraz zwierają przy logowaniu nieraz przy dzwonieniu. końcówkę musiałbyś wymienić. nie będzie problemu bo taką możesz znaleźć w 3310 chociaż.

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3510i wyłącza się podczas połączeń, wyświetlając komunikaty o niskim poziomie baterii, co sugeruje problem z końcówką mocy (PA). Wygrzewanie układu PA nie przynosi efektów, ponieważ jest on trudny do odklejenia od płyty i może być uszkodzony na stałe. Wymiana końcówki mocy jest rekomendowanym rozwiązaniem, gdyż uszkodzenia PA mogą powodować wyłączanie telefonu podczas rozmów. Układy UPP i UEM również mogą być przyczyną problemu, jednak ich naprawa jest trudna, zwłaszcza UEM, który jest trwale przyklejony. Końcówki mocy do Nokii 3510i można znaleźć także w modelu 3310. Problemy z wyłączaniem się telefonu podczas połączeń nie wynikają z wirusów, lecz z uszkodzeń sprzętowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA