Witam wszyskich!mam problem i proszę Was o pomoc.Posiadam opla vectrę z 1992r,z silnikiem 1,6i(c16nz)problem dotyczy prayspieszenia zapłonu.Przy dodaniu gazu,zapłon się znacznie opóznia i dopiero po upłwie jakiś 3sek.przyśpiesza.Mam przez to powazne problemy z jazdą na LPG.Auto zazwyczaj po rozgrzaniu dusi się i nie chce wkręcać w obroty.Silnik pracuje nie równo po czym gaśnie.Instalacja jest nowa firmy lov..z komputerm.Zapala mi się równierz pomarańczowa kontrolka,ale tylko przy hamowaniu silnikiem z dużych prędkości.Wymieniłem już chyba wszystko co ma wpływ na obróbke zapłonu.Podczas wywoływania kodów,komputer nie wykazuje żadnych błędow.proszę o pomoc,bo już naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić...
Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:
Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:
7grafii napisał:Witam wszyskich!mam problem i proszę Was o pomoc.Posiadam opla vectrę z 1992r,z silnikiem 1,6i(c16nz)problem dotyczy prayspieszenia zapłonu.Przy dodaniu gazu,zapłon się znacznie opóznia i dopiero po upłwie jakiś 3sek.przyśpiesza.Mam przez to powazne problemy z jazdą na LPG.Auto zazwyczaj po rozgrzaniu dusi się i nie chce wkręcać w obroty.Instalacja jest nowa firmy lov..Wymieniłem już chyba wszystko co ma wpływ na obróbke zapłonu.proszę o pomoc,bo już naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić...