logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Touchpad do PC? Czy da się zamontować? Zastosowanie w samochodzie.

Spritzer 05 Maj 2006 01:34 2573 4
REKLAMA
  • #1 2593311
    Spritzer
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czy można podłonczyć TOUCHPAD do PC? (taki z laptopa) Interesuje
    mnie tego typu sterowanie chciałem to zastosować w samochodzie .. nie ma miejsca na myszke jakie rozwiazania proponujecie? (mam nadzieje że to dobry dział)
    Dzięki wszystkim za pomoc:]
  • REKLAMA
  • #2 2593316
    DooMinick
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Moze lepiej trackpoint? Jak sie przyzwyczaisz tak samo wygodny i precyzyjny, a prawie nie zajmuje miejsca. A podlaczyc to jesli ma cala elektronike wbudowana to mozna jakos pod PS/2 chyba, Poszukaj gdzies pinoutu takiego czegos...
  • REKLAMA
  • #3 2593837
    Spritzer
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    TrackPoint (IBM/Lenovo), Track Stick (Dell), Pointstick (HP Compaq), touchstick (Fujitsu-Siemens) lub AccuPoint (Toshiba)...
    Teraz szukam info jak to podłonczyć i skąd wyczarować;)
  • REKLAMA
  • #4 2594035
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    Mam przed sobą TouchPad Logitecha i TrackPoint z HP/Compaq. W tym pierwszym jest 6 wyprowadzeń na taśmie ale używane są tylko cztery, w drugim jest 8 wyprowadzeń a używanych jest 3 lub 4 nie widać dokładnie. także przypuszczam, że w obu przypadkach jest to standardowe PS/2. W wypadku TrackPointa musisz wziąć pod uwagę, że nie ma on przycisków TouchPad też ich nie ma ale zdaje się, że sam interpretuje podwójne "klepnięcie" jako lewy klik (ręki sobie nie dam za to uciąć).
  • #5 2594127
    DooMinick
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Ja mam IBM TP600E i Trackpointa Linux widzi jako urzadzenie psmouse i psaux, wiec to raczej zwykly PS/2. A klawisze powinny byc tez podpinane do niego, poszukaj calej klawiatury moze z jakiegos laptopa i wymontuj.
REKLAMA