logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 - brak zasięgu po upadku, czasem działa, co sprawdzić?

DJiM 05 Maj 2006 14:09 969 6
REKLAMA
  • #1 2594459
    DJiM
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    WItam wszystkich mam nokie 6210 w której po upadku małym nie chce mi łąpac zasiegu lub złapie czasem po czym zniknie lecz czasem da sie zadzwonic. Nie wiem w czym tkwi problem czytałem troche na forum ale nie znalazłem tego co by mnie intersowało. Z góry dziekuje i pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 2594479
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    na początek sprawdz przejście anteny i konektora. Nastepnie podniósł bym diplexa i zobaczył czy wszystie nóżki są ok. skoro nieraz można się dodzwonić to koncówki mocy bym nie ruszał.
  • REKLAMA
  • #3 2594483
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    szukaj szukaj. jest o tym masa. pewnie się nie chce. odpowiedź jest krótka tylko się musi chcieć.
  • REKLAMA
  • #4 2594633
    DJiM
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    Sprawdzałem nózki wszystkie wygladaja na ok i przejscie jest
  • REKLAMA
  • #5 2594953
    balar
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    zzrob obejscie na konektorze i powinno byc OK!!
  • #6 2595506
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Konektor antenowy, jeśli jest on na swoim miejscu i tel. nie był używany w zestawie samochodowym - bardzo rzadko pada.
    Antena switch trzeba podnieść, bo oglądanie nic nie da.
    Druga możliwość to ujawnienie się 'syndromu 6210' czyli szare pole pod cobbą dla pcb ver <=17
  • #7 2595791
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Jeśli to po upadku to jeszcze można by było podgrzać hagara aż popłynie na kulkach

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6210 po upadku ma problemy z zasięgiem – sygnał jest niestabilny, czasem telefon łączy się, a czasem nie. Zaleca się sprawdzenie przejścia anteny i konektora antenowego, a także podniesienie anten switch (diplexa) i kontrolę nóżek elementów pod kątem uszkodzeń. W przypadku prawidłowego stanu konektora i braku uszkodzeń mechanicznych, można rozważyć wykonanie obejścia na konektorze. Istnieje także możliwość wystąpienia tzw. „syndromu 6210”, związanego z szarym polem pod COB dla wersji PCB ≤17. Po upadku pomocne może być podgrzanie elementu HAGAR, aby poprawić połączenia na kulkach lutowniczych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA