logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm, astra, dźwięk. Nie ma dźwięku. Jak to przeprogramować?

koparek 06 Maj 2006 15:06 1320 4
REKLAMA
  • #1 2598287
    koparek
    Poziom 14  
    Ocena: 115
    Witam.
    Astra 1992, alarm z układem antynapadowym pojęcia nie mam jaki. Pilot ma 2 guziki: jeden to immobiliser, drugi to alarm i central. Przez jakiś czas miałem uszkodzony switch od alarmu oraz wyłącznik w drzwiach przez co alarm mi się przeprogramował. Mianowicie nie mam dźwięku potwierdzającego zamknięcie/otwarcie centralnego oraz - co gorsze - działania alarmu.
    Proszę o wskazówkę, jak to przeprogramować. Wiem, że robi się to pilotem naciskając w odpowiedniej sekwencji przyciski.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2598506
    kordel
    Poziom 25  
    Ocena: 92
    Usiadz w samochodzie, powiedz glosno "czary mary bec!" i wcisnij przycisk od alarmu. Powinno zadzialac :-)

A tak na serio to nik nie jest jasnowidziem i bez modelu alarmu nic nie zdzialasz.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2598542
    Radeon 24
    Poziom 24  
    Ocena: 192
    Witam!! Zrob chociaz zdjecie pilota i zapodaj na forum jesli nie mozesz odczytac co to za firma. Sa setki roznych wynalazkow i z twojego opisu nic nie wynika!

Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #4 2601083
    koparek
    Poziom 14  
    OK. Przy najbliższej okazji to zrobię.
    Miałem nadzieję, że aktywowanie i deaktywowanie dźwięku jest podobne we wszystkich alarmach.
  • #5 2604285
    koparek
    Poziom 14  
    Jest fotografia pilota do alarmu. Mam nadzieję, że będzie teraz wiadomo, o jaki alarm chodzi.
    Załączniki:
    • Alarm, astra, dźwięk. Nie ma dźwięku. Jak to przeprogramować? IMG_2436.JPG (105.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Alarm, astra, dźwięk. Nie ma dźwięku. Jak to przeprogramować? IMG_2435.JPG (114.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA