problem - zabarwienia w wielu kolorach teczy w ksztalcie okregow/owali wspolsrodkowych(coraz wiekszych) cos ala bierznia na stadionie. pojawilo sie to po ponad roku uzytkowania SONY WEGA Trinitron 21cali.dodam ze telewizor stoi w poblizu grzejnika ;/ czasami,rzadko ale pojawia sie mala asymetria obrazu,jak sie przelaczy na inny kanal,asymetria znika ale kregi sa dalej
krotka historia
1.zakup 1,5 roku temu tego tv, w pierwszym tygodniu super
2. 2 tydzien uzytkowania-na 2,3 dni pojawily sie male przebarwienia w rogu ale ustapily szybko
3.1,5 roku super pracy nagle pojawil sie problem opisany wyzej
przetrzepalem forum(nie jestem fachowcem) wszyuscy pisza o rozmagnesowaniu kineskopu+ pozystor . trzeba potraktowac go petla lub lutownica.
OTO PYTANIE: jesli petla nie pomoze,i wezwe fachowca to czego mam sie spodziewac..jakiej usterki..? DZIEKI
krotka historia
1.zakup 1,5 roku temu tego tv, w pierwszym tygodniu super
2. 2 tydzien uzytkowania-na 2,3 dni pojawily sie male przebarwienia w rogu ale ustapily szybko
3.1,5 roku super pracy nagle pojawil sie problem opisany wyzej
przetrzepalem forum(nie jestem fachowcem) wszyuscy pisza o rozmagnesowaniu kineskopu+ pozystor . trzeba potraktowac go petla lub lutownica.
OTO PYTANIE: jesli petla nie pomoze,i wezwe fachowca to czego mam sie spodziewac..jakiej usterki..? DZIEKI