Można piszać na formu jak sie ma stałe i nie GPRS. Ale spoko. mam nokię 3210 podczas upadku rozwalił sie wyśleitlacz(pękł). Teraz kiedy sprawdzam czy sie włączy bez wyświetlacza to sie nie uruchamia. (przynajmniej tak myśle bo sie diody nie plalą). zastanawiam sie czy w ogóle mają sie palić kiedy w niej nie ma wtyświetlacza
Pozdro
Chodzi w tym o to, że polepszasz i odnawiasz połączenia między układami a płytą telefonu. Likwidujesz tzw. zimne luty. Powoduje to:
1. w najlepszym wypadku > dziłający telefon
2. w najgorszym wypadu > przegrzanie płyty i telefon możesz przeznaczyć na.... breloczek
moja 3310 i 3330 startują bez wyświetlaczy. to samo dotyczy moich eryków i sieensów ax72 i c65.
rusza, tylko musisz znać na pamięć menu aha, w 3310 też mi się diody nie odpaliły bez wyświetlacza, ale pod *200 zadzwoniłem i mi te moje 89groszy zameldowało
a ja mam inny problem z nokia 3210. mianowicie tel. od kilku dni tel. zanim sie uruchomi trzeba czekaj ok. 10-15 sekund. wczesniej tak nie bylo.
Wczoraj mialem tak ze jak wlaczylem to pokazywal sie tylko wskaznik baterii i podswitlnony wyswietlacz ale dalej sie nie wgrywal. Pozniej jak sie uruchomil to dopiero za 4 wlaczeniem i wylaczeniem pojawil sie zasieg.
Dzis wszystko powóriclo do normy ale to dlugie wgrywanie zanim pojawi sie napisa nokii jest niepokojace.
co to moze byc? moze jakies uklady trzeba wygrzac..?
Nokia 3210 po uszkodzeniu wyświetlacza nie uruchamia się prawidłowo – nie świecą się diody sygnalizujące start telefonu. W większości telefonów, w tym w modelach Nokia 3310, 3330 oraz innych markach jak Ericsson i Siemens, urządzenia mogą działać bez wyświetlacza, choć obsługa wymaga znajomości menu na pamięć. Brak reakcji i diod wskazuje na uszkodzoną płytę główną, którą można próbować naprawić poprzez podgrzewanie (tzw. "grzanie płyty") w celu odnowienia połączeń lutowanych i eliminacji zimnych lutów. Ta metoda może przywrócić funkcjonalność, ale niesie ryzyko trwałego uszkodzenia płyty. Dodatkowo pojawił się problem z długim czasem uruchamiania telefonu Nokia 3210, co również może wskazywać na konieczność naprawy układów na płycie głównej. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.