logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy klimatyzator Ravanson za 170 zł spełnia swoje zadanie?

Poke 08 Maj 2006 12:34 1676 9
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 2604570
    piotrsta
    Poziom 22  
    Ocena: 24
    Zależy do jak dużego pomieszczenia chcesz to stosować? Bo moc nie jest tam imponująca. Myślę że nawet średniej wielkości pokoju tym nie schłodzisz ani nie ogrzejesz.
  • #3 2604665
    Poke
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Tu chodzi tylko o faktycznie jeden pokoj, a i ta bedzie dizalac "punktowo". O ogrzewaniu w ogole nie mysle - nie potzrebuje - chodzi o klime i nawilzanie.
  • REKLAMA
  • #4 2604844
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Jest na to jakaś gwarancja?.Też bym coś takiego nabył :D
  • #5 2606149
    piotrsta
    Poziom 22  
    Ten drugi i trzeci to troszkę większą moc mają ale faktycznie do punktowego chłodzenia chyba się nadają( nogi sobie ochłodzić)
    Bo to tak jakbyś żarówką 100 W chciał ogrzać pokój, ręce to jeszcze by ogrzał.

Według mnie wybrał bym jakiś trochę mocniejszy. Bo cena faktycznie kusząca ale postawić mebelek żeby stał a nic nie dawał to trochę szkoda nawet takiej kasy.
  • REKLAMA
  • #6 2607446
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 2610764
    Poke
    Poziom 11  
    Jestes pewny ze to takie slabe?
  • #8 2611047
    junan
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Jeśli klimator ma rzeczywiście obniżyc temperaturę w pokoju, rozważaj tylko urządzenia o mocy ziębniczej ponad 2000W.
    Zabawki o mocach ok. 100W to tylko atrapy klimatyzatorów i taniej jest kupić zwykłt wentylator.
  • #9 2611139
    Poke
    Poziom 11  
    Ale ja nie chce obnizyc temperatury w pokoju klimatyzatorem za 200 zl! Ja ccec aby na mnie jak siedze przy kompie i na dworze jest 35 stopni lecialo chlodne powietrze. Panowie, ja nie pytam czy ta klima spisze sie dobrze w chlodzeniu lodowiska.
  • REKLAMA
  • #10 2618843
    piotrsta
    Poziom 22  
    Poke napisał:
    Ale ja nie chce obnizyc temperatury w pokoju klimatyzatorem za 200 zl! Ja ccec aby na mnie jak siedze przy kompie i na dworze jest 35 stopni lecialo chlodne powietrze. Panowie, ja nie pytam czy ta klima spisze sie dobrze w chlodzeniu lodowiska.

No to Ci wszyscy piszą że bardziej skuteczny będzie wentylatorek.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy klimatyzatora marki Ravanson oferowanego w cenie około 170 zł, przeznaczonego do punktowego chłodzenia jednego pomieszczenia. Użytkownicy zwracają uwagę na niską moc urządzenia, która jest niewystarczająca do efektywnego schłodzenia średniej wielkości pokoju. Urządzenie nie nadaje się do ogrzewania ani do obniżania temperatury całego pomieszczenia, a jego działanie porównywane jest do wentylatora lub żarówki o mocy około 100 W, co oznacza, że chłodzi jedynie bezpośrednio w pobliżu użytkownika. Zalecane są klimatyzatory o mocy ziębniczej powyżej 2000 W dla realnego efektu chłodzenia. W przypadku potrzeby jedynie punktowego nawiewu chłodnego powietrza przy wysokich temperaturach zewnętrznych, tani klimatyzator Ravanson może spełnić podstawowe oczekiwania, jednak większość uczestników dyskusji sugeruje zakup wentylatora lub mocniejszego urządzenia. Pytania o gwarancję pozostają bez jednoznacznej odpowiedzi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA