logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić przekaźniki do centralnego sterowania roletami elektrycznymi?

kolpa 08 Maj 2006 19:57 3515 4
REKLAMA
  • #1 2605769
    kolpa
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam

Czy ktoś może wie jak zrobić przekaźniki do elektrycznych rolet okiennych.Mam 12 okien z roletami elektrycznymi oraz jeden punkt z którego chciałbym sterować rolety centralnie.Dowiedziałem się że do takiego sterowania potrzebne są przekaźniki.między roletami i punktem centralnym mam położony kabel 6 X 1,5mm.Proszę o pomoc.Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2606082
    kolpa
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    tylko to jest drogie a chciałem sam coś takiego zrobić .To jest na bazie dwóch przekaźników więc może to wyjść taniej.
  • REKLAMA
  • #4 2606245
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Opracowałem coś takiego na dwóch przekaźnikach, rozmiarami mieszczące się w puszcze pod wyłacznikiem, sterowane 3 dodatkowymi przewodami. U mnie to miało chodzić na sterowaniu z 24V ale można dodwolnie przerobić. Poszukam na forum ( wysyłałem w zeszłym roku ) i podrzucę linka.
    Pozdr.J.
    temat jest tutaj
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic152510.html#742106
    a schemat mojego opracowania w załączniku
    Załączniki:
    • sterowanie roletą1.tif (31.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2614495
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Uwaga zmieniłem załącznik na prawidłowy ( poprzedni schemat .... nie działał)
    Przepraszam :cry:
    Pozdr.J.
REKLAMA