logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem myX6-2 – gdzie znaleźć oryginalny firmware bez brandingu Orange?

szajbus91 15 Maj 2006 19:43 1646 10
REKLAMA
  • #1 2628497
    szajbus91
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Ma ktoś NORMALNY soft do sagema MYX6-2? Bo ten z Orange jest do dupy! Ściągnałem simlocka, i się męcze z tym syfem ;<
  • REKLAMA
  • #2 2628531
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    jak zrobiłes simlocka?? to raz dwa nie ma czym wgrac softu...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #3 2637717
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 59
    hm...tez jestem cieka ... i to bardzo ;)
    jezlie oprcowales solucje to powinienes bardzo syzbko skontaktowac sie z SM Team lub Julvirem - chyab slono zaplacoa za rozwiazanie ;) mysle ze mozmey spokojnie mowic o kwocie 6 cyfrowej
  • #4 2637757
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Multi_COM cos mi sie nie wydaje ze kolega szajbus91 sciagnal z tego locka, chyba e sie myle to zwracam honor ;)
  • #5 2637797
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    A więc jeżeli ściągnoł to już w tej chwili jest bogatym człowiekiem, bo tylko sprzedać solucje tak jak napisał M-C i cieszyć się kaską :)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 2637814
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    To ja zakładam nicka świrus15 i zadam pytanie jak załozyc spowrotem simloka na N70 :D bo sciagnąć to była bułka z masłem.
    P.S. poważnie jeżeli kiedys ktos opracuje patent na smoka BB5 czy to będzie oparte na naszym dotychczasowym sprzecie (UFS,JAF,MTbox w końcu flascherka tymi sprzetami leci) czy bedzie to raczej zupełnie inna "blackbox" .
    Tak chciałem cos wnieść do postu :D:D:D
  • #7 2639498
    szajbus91
    Poziom 14  
    Jak przytrzymacie w MENU * to powinno sie wlaczyc "Menu hot-line" i tam czwarta pozycja od gory jest "SIM lock" nalezy wprowadzic 10 cyfrowy kod. A reszta to zasługa wuja :PP
  • #8 2639677
    dudek
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Wuj moze pracuje w idei albo ma jakies znajomosci.
  • REKLAMA
  • #9 2641062
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    dudek napisał:
    Wuj moze pracuje w idei albo ma jakies znajomosci.

Wuj ma kolege, ktory ma zanjomosci :D
  • #10 2643006
    szajbus91
    Poziom 14  
    Szczerze? To cholera go wie :PP Dałem telefon, a on za dwa tyg. mi przyniosl bez simlocka. Tera bede mial normalne menu, tylko ze po ang. To chyba koniec tematu

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania oryginalnego, niebrandowanego firmware do telefonu Sagem myX6-2, gdyż oprogramowanie od operatora Orange jest nieakceptowalne po zdjęciu simlocka. Użytkownicy wskazują na trudności z wgraniem softu po zdjęciu blokady SIM, podkreślając brak łatwych narzędzi do flashowania. Pojawiły się sugestie, że rozwiązanie problemu simlocka jest kosztowne i dostępne jedynie przez specjalistyczne zespoły (np. SM Team, Julvir). Autor potwierdza, że telefon został odblokowany przez znajomego, co pozwoliło na dostęp do normalnego menu, choć w języku angielskim. Wspomniano także o metodzie aktywacji menu "hot-line" w telefonie, gdzie można wprowadzić kod simlocka. Wątek kończy się stwierdzeniem, że temat można zamknąć, gdyż problem firmware i simlocka został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA