halif, chodzi o to, że ten dysk jest nie IDE tylko SATA, ale problemy były już od samego początku, tzn, kupiłem nową płytę, później dokupiłem dysk twardy, też nowy i, co jakiś czas, czasem 2, 3 tygodnie po wyłączeniu komputera, w normalny sposób, i ponownym włączeniu zamiast wczytywania systemu operacyjnego wyskakuje ten kompunikat.
Jeżeli chodzi o wahania napięcia to problem jest taki: Ale opiszę tu całą sytuację, chociaż może lepiej stworzyć nowy temat ale żeby nie zaśmiecać forum to dam go narazie tutaj.
Wszystko było w porządku, przez rok czasu, oprócz problemów z twardym dyskiem (patrz wyżej

). Wyjechałem za granicę, komputer stał w domu przez 2 miesiące odłączony od sieci, a po przylocie i uruchomieniu go stwierdziłęm, że się resetuje. Jednakże te resety były spowodowane tym, że uruchamiam komputer, wkładam kompakt do DVD i przy rozkręcaniu się napędu słyszę jak w zasilaczu coś bzyczy, a później reset. Czasem nawet przy pracującym komputerze w dosie, i rozkręcającym się talerzu DVD też następowało to bzyczenie i reset. Pomyslałem sobie, że to padła zasilacz, MODECOM FEEL 350 W., oddałem go na gwarancję i dostałem drugi na zastępstwo dopóki mi tamtego nie zrobią, taki sam tylko 300 W. Ten zasilacz, chociaż mniejszy to bzyczał tylko ciuchutko przy rozkręcaniu DVD i nie powodował resetów, ale przy graniu np w KOTOR czasem było słychać jak ten dysk się zatrzymuję, czyli tak jakby się wyłączył, obraz się zamrażał, a po minucie lub 2 można było grać, tak się robiło 3, 4 razy i później pomagał tylko reset. Najwięcej się wieszał podczas prezentowania filmików z tej gry. Podobne objawy były z kopiowaniem tej gry z 1 partycji na drugą, czasem było słychać tak jakby dysk się wyłączył i nie dawało się skopiować. Po podłączeniu starego zasilacza do twardego dysku i DVD romu, nie było tych resetów, resztę płyty zasilał ten sam zasilacz. I teraz moje pytanie, co się mogło stać, czy tamten zasilacz się popsół a ten zastępczy jest za słaby?
Prosiłbym o linki gdzie mógłbym sprawdzić napęcia i jak najlepiej to zrobić.
Mam miernik UNI-T M838
Moja konfiguracja to Płyta Asus A7V880, DVD RW, Radeon 9600Pro, karta telewizyjna, SATA 160 GB Seagate, Athlon 2600XP, 512 MB ramu,
Teraz wszystko wyczyszczone i ponownie złożone, bo myślałem, że może zabrudzone, temperatury, normalne, czasem twardy dysk ma 50 *C, procesor około 45, 40 *C.
Proszę o pomoc
Dodano po 6 [minuty]: Snakeu, to możliwe, jeszcze tego nie próbowałem, hm jest możliwość konwersji z NTFS na FAT32?