Mam podobny problem z vectra co Zenek_99
Umnie urwała hmm właściwie przepaliła sie jedna z nużek kondensatora znajdującego sie pod kopułką rozdzielacza zapłonu....
Gożej że zobaczyłem to jak sam zaczołem grzebac

a wczesniej pojechałem do "profesjonalnego warszatu" gdzie najpierw:
naprawiono mi dobry rozrusznik za : 200 zł
potem wymieniono kopułke i moduł za: 400zł
kiedy chciano zmienic mi aparat zapłonowy za: 800zł
postanowiłem udać się w kilka miejsc poszukując pomocy w zaskarzeniu servisu

udało mi sie i czekam na sprawe
Tylko że mój budrzet domowy jest nadszarpniety a Auta potrzebuje do pracy postanowiłem sam sprubowac naprawy przydał by mi sie schemat elektryczny do konretnie Opel vectra A 1.6 kat.
Oprucz tego nie moge nigdzie dostać tego nieszczesnego kondensatora

w oplu poinformowano mnie ze nie wystepuje jako czesc zamienna... jesli ktos może mi pomuc niech odpowie na pytania które mnie dręczą :
czy ten kondensator można zastąpic jakims innym, gdzie mozna poszukac takiego elemetu lub wiedzy o nim (parametrów)
czy on koniecznie musi byc zamotowany pod kopułka czy można go zamątować nazewnątrz gdzieś w jakiejs chermetycznej obudowie ?
to samo pytanie co do modułu czy on też musi tam być ? bo przeciesz solidny radiator w obu przypadkach powinien chyba polepszyc działanie elektroniki a może sie myle. Niewiem czy top łatwe pytania

prosze sie zemnie nie smiac

moja wiedza w kwestji Aut jest nie wielka mam podstawy elektryki oraz elektroniki, Acz jesli chodzi o rozwiązania konstruktorskie w Autach to ciężko mi czasem pomysłowość konstruktora zrozumiec. dzieki za wszystkie odp z Góry.
Acha wspomne ze auto nieodpala z kluczyka ale swietnie zapala gdy się je popchnie....
nie jest to akumulatora wina bo juz zmieniałem ani modółu bo jest nowy ani pompy bo sprawdzano Ja skład mieszanki tez wpożądku jak i kąd wyprzedzenia zapłonu mam nowe swiece i przewody rozrusznik po naprawie sam niewiem co jeszcze moge wymienic z dobrego na nowe zanim się uda naprawic slolidny klin może zeby było łatwiej wymienie co juz sprawdzano
Silnik (kompresja) ,pompa, akumulator , alternator , rozruszniki , moduł , przewody, swiece, kopułka, palec....