logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić wytarte ścieżki w radiu Blaupunkt SC 202(c) z Opla?

samuraj997 21 Maj 2006 09:40 1302 6
REKLAMA
  • #1 2647511
    samuraj997
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam,
    mam problem ponieważ przy probie wyjecia radia Z opla SC 202 wypadła taśma łacząc a panel z radiem, a przrzy próbie włoże nia wytarły się scieżki. Czy da się z tym coś zrobić?
    Załączniki:
    • Jak naprawić wytarte ścieżki w radiu Blaupunkt SC 202(c) z Opla? scieżki2.JPG (18.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2647556
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Lakier przewodzący do naprawy szyb ogrzewanych w aucie i sporo cierpliwości. Ewentualnie wymiana ze zdechlaka. Nowe kiedyś mieli w North ale już zapomnieli o tym temacie, w końcu to ma swoje lata.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2647927
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    W North chyba dalej mają, tylko cena jest porównywalna z ceną radia. Z tego co pamiętam to na serwisie kiedyś widziałem taką taśmę ale niestety tania nie jest.
  • #4 2647968
    przemkoprzemko
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Moze demontaz. Poszukaj i wykorzystaj inną tasme. Ja mocno wierze w demontaz, gdyz czesci elektroniczne tanie sa chyba tylko przy hurcie a w sklepie to zdzierają ile moga.Szczególnie gdy jest 1 elektronik w miescie :)
  • REKLAMA
  • #5 2648637
    maestro11
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Ja używam do tego lakieru przewodzącego ELECTRON 40 AC (cena ok 20 zł). Jest dedykowany do wykonywania połączeń elastycznych właśnie na foliach i taśmach. Lakier przewodzący do naprawy szyb ogrzewanych łatwo się kruszy więc sprawdzi się jeżeli nikt tym juz nie będzie ruszał.
  • #6 2648826
    samuraj997
    Poziom 13  
    Właśnie o tym czytałem, nie bede się tu kosztował jeśli bedzie to kosztowało wiecej niz 20 złotych nie bedzie mi sie to opłacało ponieważ radio zostało zastąpione juz dawno nowszym blaupunktem na CD :D A te chciałem wrzucić do drugiego auta poneważ tam nie ma zadnego radia :)

Dodano po 21 [minuty]:

http://allegro.pl/item105177212_klej_elektroprzewodzacy_technicoll_electronic.html - myślałem o czymś takim. Co o tym sądzicie? może być?
  • REKLAMA
  • #7 2782550
    samuraj997
    Poziom 13  
    kupiłem ten lakier przewdozący do napawy szyb - no i nie pomogło zrobiłem nowe sciezki ale coś nie łaczy. Teraz poszukuje taśmy z demontarzu. Jak by ktoś miał to z chęcią odkupię.
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy uszkodzenia wytartych ścieżek na taśmie łączącej panel z radiem Blaupunkt SC 202(c) z Opla, które uległy zniszczeniu podczas demontażu radia. Rozwiązania proponowane w dyskusji obejmują użycie lakieru przewodzącego, np. ELECTRON 40 AC lub kleju elektroprzewodzącego Technicoll Electronic, dedykowanych do naprawy elastycznych połączeń na foliach i taśmach. Jednak lakier przewodzący do szyb ogrzewanych może być kruchy i nie zawsze skuteczny przy częstym użytkowaniu. Alternatywnie sugerowana jest wymiana uszkodzonej taśmy na nową lub używaną z demontażu, choć nowe taśmy są drogie i ich cena może być porównywalna do ceny całego radia. Poszukiwania taśmy z demontażu są rekomendowane jako praktyczne rozwiązanie, zwłaszcza że części elektroniczne są tańsze przy zakupie hurtowym, a w sklepach detalicznych ceny są wysokie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA