Witajcie wszyscy! Mam wielki problem potrzebuję jakiś schemat sterownika do wyswietlacza cyfrowego o wspólnej katodzie który składa się tylko z 3 cyfr (z trzech ósemek) potrzebuję zrobić coś prostego bardzo na zasadzie kalkulatora czy coś takiego który mi wyswietli dowolną kombinację tych 3 cyfr np. 357, 239, 870 itd i żeby było mozna to zmieniać... (jakoś resetować) no taki kalkulator 3 cyfrowy bez dzielenia i mniożenia i dodawania
prąd płynący przez jedną z 7 części takiej ósemki to ok 50 mA napięcie 40V ... Jest to wyswietlacz ceny led na stację beznynową. bardzo prosze o pomoc
bo nie mam pomysłu coś prostego na jakims super prostym układzie z kalkulatora może z lat 60 tych
no cokolwiek. Proszę przedstawcie jakieś swoje pomysły.
Ja już myslałem na przekaźnikach połączonych na jakieś mikrostyczki w sposób podtrzymania przekaźnika. Albo z jakiegoś kalkulatora ale pomysły mi się kończą .... coś prostego najlepiej na tranzystorach
Ja już myslałem na przekaźnikach połączonych na jakieś mikrostyczki w sposób podtrzymania przekaźnika. Albo z jakiegoś kalkulatora ale pomysły mi się kończą .... coś prostego najlepiej na tranzystorach