logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Explorer 1996 - brak włącznika przednich świateł przeciwmgielnych

jr3 21 Maj 2006 22:38 1529 1
REKLAMA
  • #1 2650312
    jr3
    Poziom 11  
    Witam
    Mam problem z przednimi przeciwmgielnymi. W modelu Explorera, który mam, jest standardowy fabryczny włącznik, który włącza światła p-mgielne tylne. Ten egzemplarz ma jednak także p-mgielne przednie, ale do nich nie ma żadnego oryginalnego włącznika. Jest taki jeden podejrzany - po prawej stronie kierownicy na wysokości kolan kierowcy, ale jakiekolwiek jego ustawienie nie włącza światel p-mgielnych przednich. Wszystkie bezpieczniki są ok, żarówki też są ok. Sprawdzenia były wykonywane zgodne z warunkami technicznymi wymaganymi wobec tego typu świateł (a także na wiele innych sposobów :-) )Tak na marginesie - na złączkach instalacji do tych p-mgielnych nie jest podawane napięcie.
    W związku z tym szukam pomocy ew, schematu instalacji elektrycznej w częsci obejmującej światła. Mam wersję schematu, ale tylko z jedną parą p-mgielnych (tylnych), ale nie mam takiego z obiema (przód i tył). Powoli staję przed alternatywą wyprucia wiązek (wyglądają na oryginalne).
    HELP!
    Jacek
  • REKLAMA
  • #2 5509700
    adam533
    Poziom 1  
    to już pewnie dawno nie aktualne jest ale w EX przednie mgielne zapalają się razem z długimi
REKLAMA