logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Philips 29 cali 100 Hz - co mam zrobić ?

walk2 29 Maj 2006 00:51 1710 2
REKLAMA
  • #1 2674560
    walk2
    Poziom 2  
    Kupiłem 3 lata temu telewizor Philips 29 cali 100 Hz (w srebrnej obudowie) wyprodukowany w Belgi z ogłoszenia. Dostałem roczną gwarancję i tyle pochodził. Po roku zaczął znikać obraz. Początkowo żadko z czasem coraz częściej i na dłużej.Przeleżał w serwisie kilka miesięcy, niemożna było dokupić do niego modułu ktury ponoć był zepsuty . Okazało się że miał regenerowany kineskop, (naklejka zakładu regeneracji z Łodzi) . W drugim punkcie do kturego przeniosłem telewizor diagnoza była inna - kineskop. Czy da się coś z nim zrobić ,jeśli tak to gdzie? .Mieszkam w Bełchatowie
  • REKLAMA
  • #2 2674824
    elexor
    Poziom 24  
    Ocena: 91
    Jeżeli to kineskop, to Rąbień daje 24 miesiące gwarancji.
  • #3 2674911
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6625
    Jeżeli kineskop 29" 100HZ to lepiej kupić drugi TV. Chociaż na ginięcie obrazu nie sądzą powodu kineskopu. Ten drugi serwis tak powiedział abyś dał sobie z nim spokój. Niektóre serwisy praktykują zastraszenie klienta np.uszkodzonm kineskopem jeżeli nie potrafią zdiagnozować usterki. Nawiasem mówiąc stwierdzenie czy kineskop jest dobry przy sprawnej pozostałej części TV nie jes problemem dla średnio doświadczonego serwisanta.
REKLAMA