logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SMART CLIP + SmartMoto 1.20 – box gaśnie po połączeniu przez LPT, oryginalny sprzęt

wolf103 29 Maj 2006 07:39 1566 14
REKLAMA
  • #1 2674694
    wolf103
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Kupiłem smart clipa podłączyłem go do zasilacza 9v ze stabilizowanym napieciem, po podlaczeniu do kabla LPT zachowuje sie normalnie tj. swieci dioda PWR,EG, nastepnie po zainstalowaniu programu SmartMoto 1.20 European i odpaleniu wciskam w zakładce SMART MOTO połączenie (komp byl restartowany po instalacji), w momencie jak wciskam polacz box gasnie i musze go zrestartowac, dodam iz box jest oryginalny z opcja flashowania.
    Na stronie: http://www.boot-loader.com/index.php?option=com_bootloader&task=status&Itemid=37
    jak sprawdzam status boxa wychodzi mi okno ps. umieszcze je chyba w pliku.
    Co myślicie o tym?
    Załączniki:
    • SMART CLIP + SmartMoto 1.20 – box gaśnie po połączeniu przez LPT, oryginalny sprzęt smart clip oryginal +smart moto.JPG (67.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2674716
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    z prawej strony masz zakładke Smart Clip -Login, kliknij na nia , box Ci się zaloguje, wtedy bedziesz mógł wejsć na strone ..,próbowałes sie rejestrowac..??spróbuj ..
  • REKLAMA
  • #3 2674738
    wolf103
    Poziom 14  
    Jestem zalogowany na tej stronie jako wolf103 zresztą co widać na powyższym zdjęciu.
    Panie arczi114 jak klikne na zakładke przez ciebie proponowaną wyskakuje mi okno (jest poniżej), jak byś cził dokładnie o co mam zmienić dokładnie? któro Activex na co??
    Ps. dzieki za info..
    Załączniki:
    • SMART CLIP + SmartMoto 1.20 – box gaśnie po połączeniu przez LPT, oryginalny sprzęt w okienku SMART-CLIP LOGIN.JPG (13.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2674744
    seweryn
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    W opcjach internetowych w zabezpieczeniach i śmiga
  • #5 2674783
    wolf103
    Poziom 14  
    Więc w czym jest problem :(?
  • REKLAMA
  • #6 2674866
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Nie masz zalogowanego boxa a i tak jesli jest to orginał to nowy czy uzywka bo to jest juz strona płatna .Wiec teraz musisz wejsc w ustawienia opcji internetowych poustawiac to wszystko co napisali ci na stronci i bedziesz mogł zalogowac boxa jesli nie .To napisz jaka masz aktualna wersje boxa moze nie jest zaktualizowany
  • #7 2675024
    wolf103
    Poziom 14  
    Nie wiem jaką mam wersje boxa nie moge tego sprawdzic :( patrz pierwszy moj post.
  • #8 2675041
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    kolego wolf103 podejżewam że używasz innej przeglądarki niż Internet Explorer. (Ja zresztą tż :) )
    Ale zrób tak użyj internet Explorera wejdz na stronkę smarta, zaloguj się . Podłącz smart klipa pod LPT-ka i pod zasilanie , i potem kliknij na zakładke gdzie się loguje smart clipa i bedzie wszystko ok.
  • Pomocny post
    #10 2675067
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    wolf103 napisał:
    Jestem zalogowany na tej stronie jako wolf103 zresztą co widać na powyższym zdjęciu.
    Panie arczi114 jak klikne na zakładke przez ciebie proponowaną wyskakuje mi okno (jest poniżej), jak byś cził dokładnie o co mam zmienić dokładnie? któro Activex na co??
    Ps. dzieki za info..

Do zalogowania sie klipa Użyj tylko INTERNET EXPLORER

To trzeba zmienić:

Okno przegladarki-zakładka Narzedzia-Opcje internetowe-Zabezpieczenia-Poziom Niestandartowy-
    Ustaw wszyskie opcje na WŁACZ
    Załączniki:
    • SMART CLIP + SmartMoto 1.20 – box gaśnie po połączeniu przez LPT, oryginalny sprzęt ActivX.GIF (16.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #11 2675191
    wolf103
    Poziom 14  
    Super ukmar juz mam okno w ktorym robi sie ubgrade zone, ale dostaje komunkat
    'Clip is not found'
    mhy co teraz trzeba zrobic ??
  • #13 2676795
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    mozliwosci jest wiele ale wyglda na zla konfiguracje IE - powodem moze byc takze za bardzo skonfigurowany firewall ktory nie przepuszcza zapytan do hosta wewn lanu poprzez ActiveX - wtedy ustawienia samej przegladarki nie zdadza sie na nic
  • #14 2677128
    wolf103
    Poziom 14  
    Mieszkam na miasteczku AGHa i moze mamy jakąs głupia brame przez ktora nie przecisnie sie moj box :( , kurcze ale mam klina, poprobuje jutro moze w koncu to odpale.
    Dzieki za zainteresowanie tematem.
  • #15 2702622
    wolf103
    Poziom 14  
    Oki posiedziałem jeszcze chwile i doszlem do wszystkliego, juz bez problemu kozystam ze stron
    www.boot-loader.com
    http://www.smart-clip.com/upgrade.php
    Dziekuje za uwage jesli mial ktos podobny problem to z mila checia pomoge mi pomogl post kolegi hard.
    Temat uwazam za zamkniety

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada oryginalny box Smart Clip podłączony do stabilizowanego zasilacza 9V oraz portu LPT. Po instalacji programu SmartMoto 1.20 European i próbie połączenia box gaśnie, co wymaga restartu urządzenia. Problem wynikał z braku poprawnej konfiguracji przeglądarki Internet Explorer, która jest wymagana do zalogowania boxa na stronie producenta oraz do aktualizacji firmware. Konieczne było włączenie wszystkich opcji ActiveX w ustawieniach zabezpieczeń IE oraz ustawienie portu LPT w tryb EPP w BIOS-ie. Dodatkowo, zapora sieciowa (firewall) mogła blokować komunikację ActiveX, co utrudniało połączenie. Po poprawnym zalogowaniu i aktualizacji firmware box działał prawidłowo. Użytkownik potwierdził rozwiązanie problemu i korzystanie ze stron www.boot-loader.com oraz smart-clip.com/upgrade.php.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA