logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smart clip do Motki - komputer nie wykrywa urządzenia przez LPT, sterowniki?

zenekrtv 20 Lis 2006 17:39 2217 22
REKLAMA
  • #1 3244358
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    Witam!!!
    Pożyczyłem od kolegi smarta do motki,połączenie na LPT,komp nie wykrywa mi jego na smart moto,czy muszę mieć jakiś sterownik pod lpt?
  • REKLAMA
  • #2 3244387
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Zmień ustawienia portu LPT w biosie i musi ruszyć!

Pozdrawiam
  • #3 3244457
    zenekrtv
    Poziom 22  
    W biosie mam ustawione ECP+EPP
  • #4 3244711
    emwu
    Poziom 24  
    Ocena: 2
    Tak, no to w smart moto ustaw na :Kompatybilność" i musi śmigać :-))
  • #5 3244839
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Niestety bez efektu.
  • REKLAMA
  • #6 3245467
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    a licencje masz na smart moto?
  • #7 3245836
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Jeśli kumpel pożyczył i mówił że będę mógł zrobić motkę to po co mi licencja jak to on kupił orginała.
  • REKLAMA
  • #8 3245872
    emwu
    Poziom 24  
    zenekrtv napisał:
    Jeśli kumpel pożyczył i mówił że będę mógł zrobić motkę to po co mi licencja jak to on kupił orginała.

MEGA LOL

To mnie powaliło z fotelem na ziemie.

Smart-Moto wymaga licencji do uruchomienia, bez tego wogóle nie połączysz się żadnym sposobem z PC. Jet tylko 5 razy możliwość wygenerowania tych kodów (wiecej nie ma szans nawet odpłatnie), także idiotyzmem jest pożyczać komuś sprzęt (zawsze moze paść system,a potem lipa...).
  • #9 3246027
    Kyrzan
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    smart moto (to program) nie wymaga zadnej licencji
    program mozesz zainstalowac i uruchomic na kazdym komputerze, jednak poprawnie działa on tylko ze smart-clipem (box)
    smart clip nie wymaga licencji do uruchomienia!!! - przecież unlock robi sie bez komutera, w nazwie jest przecież klip
    smart wymaga licencji do flashowania, po zainstalowaniu mozesz śmialo go podłączyc do kompa i powinien sie komunikowac jezeli wszystko masz poprawnie ustawione.
    przy pierwszej próbie flashowania telefonu (jezeli na kompie nie ma licencji) wyskoczy komunikat o tym ze musisz podac klucz. do tego potrzebne jest polaczenie z internetem, wypełniasz formularz i otrzymujesz klucz.
    po wygenerowaniu 5 kluczy, generowanie następnych zostaje zablokowane jednak jezeli napiszesz meila do producenta on umozliwi pobranie kolejnej licencji, jednak do tego wymagane jest spelnienie kilku warunków.
    taka jest polityka firmy a ma ona na celu ochrone ludzi którzy kupili sprzęt oryginalny.
    EMWU jesteś poważną firmą (jak nick sugeruje, chyba ze ktoś inny go uzywa) ale troche przesadziles z tym brakiem licencji 6tej i kolejnej nawet odpłatnie, jakis czas temu kolega (poważny i znany) z Kamiennej Góry pisale ze w sprawie kolejnych licencji mozna sie z nim kontaktować

na dowód cytat ze strony smart z FAQ:
    How to register SmartClip After 5th registration?
    You should contact smartmoto_license[at]smart-clip.com and and write a letter wich will consist your serial number and all logins that you have used.

Jakieś pytania ???
    po reszte odpowiedzi na dziwne pytania odsyłam na odpowiednie strony
    zdżaźniliście mnie ;)
  • #10 3246185
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Prawdę mówiąc można zakończyć temat ze smart clipem ponieważ oddałem kumplowi dlatego że smart potrzebował klucza.
    Teraz mam problem z motką E1000 przy zdejmowaniu simloka tel się nie włączył nie mogę wejść w bota z klawiatury tylko po testpoincie,komp wykrywa go jako S Blank więc ściągałem jeszcze i miałem taki komunikat (jak niżej) podejrzewałem że mam uwalony boot tak więc zacząłem wgrywać v05F1 no i to samo (jak niżej). Connecting to phone ...
    Connected to: 'Motorola Flash'
    Connected OK
    Bootloader version: 0310
    Sending loader to phone ...
    Sending second loader to phone ...
    Write flash boot loader 05F1 to phone ...
    Powering down...
    Tu właśnie jest druga informacja żeby wejść znowu w boota z klawiatury i problem bo nie można.Co z tym robić czy do serwisu czy jest jakies wyjście.
  • REKLAMA
  • #11 3246325
    Kyrzan
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    to ze po wcisnieciu *#power nic nie pokazuje to o niczym nie swiadczy, wazne jest to co wykryje oprogramowanie
  • #12 3251066
    czapliniak
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    zenekrtv napisz czym robisz ta motke E1000 .
    Jeśli powiesz mi że kraczonym P2K Toolem to powiem Ci, że zarówno w tym programi jak i Smart Clipie za który przyznał bym Ci nagrodę (w kategorii humor oczywiście) trzeba użyć TP
  • #13 3251710
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Dzięki za humor ale w mojej sytuacji bez testpointa nic nie zrobiłbym więc jak wiesz robię z TP.
    Tu właśnie chyba pies pogrzebany chodzi mi o programy z crackowane trochę czytałem opinie użytkowników z takimi programami.
    Jeszcze mam jedne wyjście z victorem zobaczymy czy on postawi tela.
  • #14 3253068
    matyjasz
    Poziom 17  
    Gwoli ścisłości :

emwu napisał:
    Smart-Moto wymaga licencji do uruchomienia, bez tego wogóle nie połączysz się żadnym sposobem z PC.

Smart Clip, nie Smart Moto. Smart Moto możesz uruchomić nawet bez SC, kwestia tylko tego co z tym zrobisz

emwu napisał:
    Jet tylko 5 razy możliwość wygenerowania tych kodów (wiecej nie ma szans nawet odpłatnie), także idiotyzmem jest pożyczać komuś sprzęt (zawsze moze paść system,a potem lipa...).

Nieprawda. Możesz generować dowolną ilość kodów. Starczy umotywować dlaczego potrzebujesz kolejnej licencji. Ja robie częsty reinstal windy i aktualizowałem licencję już dobre 20 razy. Poprosiłem o to i bez problemu mi generują licencje na kolejne komputery.
    Dla tych którzy tego potrzebują : kontakt to SC team na przykład Mr.Tinkertrain z forum gsmhosting.com, bądź na adres mailowy podany po nieudanym procesie rejestrajcji klipa : smartmoto_license(_at_)smart-clip.com

pozdrawiam
    mati
  • #15 3253655
    emwu
    Poziom 24  
    Kyrzan napisał:
    EMWU jesteś poważną firmą (jak nick sugeruje, chyba ze ktoś inny go uzywa) ale troche przesadziles z tym brakiem licencji 6tej i kolejnej nawet odpłatnie, jakis czas temu kolega (poważny i znany) z Kamiennej Góry pisale ze w sprawie kolejnych licencji mozna sie z nim kontaktować

Nie wiem, czy Jarek załatwia, ale w razie czego i tak ma sie dobre układy z GSM-Server :)

PS. Firma już inna, ale osoba ta sama 8)
  • #16 3254201
    tekkno
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    odpal smar moto->wejdz w smart-clip->ustaw port na LPT1 i z szybkosc EPP zmien na Kompatybilnosc

Dodano po 8 [minuty]:

a jak nie wiesz gdzie to masz tam 9 zakladek to jest to 2 od dolu :)
  • #17 3274767
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Witam ponownie.
    Chciałbym dokączyć ten post i zamknąć a mianowicie jak pisałem wcześniej pożyczyłem smarta no i z braku klucza zwróciłem jednak kolega pozwolił mi go zarejstrować i otrzymałem nowy klucz tak więc zrobiłem telefon i zwróciłem smarta,kolega zadzwonił do mnie i poinformwał mnie że na jego kompie też działa że nie musiał pobierać nowego klucza,tak więc wilk syty i owca cała.
    Dziękuje i temat zamykam.
  • #18 3295908
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    Licenje mozna generowac wiele razy tylko trzeba jak to wczesniej pisana umotywwoac - a nalepiej kupic SCard'a i uruchamiac na jakim sie che kompie bez zadnych generacji ;)
  • #19 3399606
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Witam.

Interesuje mnie jedna rzecz. Istnieje możliwość w jakiś sposób na nowym systemie operacyjnym (po reinstalacji) zastosować licencję z poprzedniego systemu operacyjnego?

Pozdrawiam
  • #20 3400733
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Witam!!!
    Jeśli zachowałeś klucz to wpisujesz i robisz dalej jak nie masz to logujesz się i dostajesz drugi.
  • #22 3403231
    lary_zlw
    Poziom 17  
    No właśnie to też zauważyłem. Ale jakby ktoś wiedział na podstawie czego smartmoto poznaje, że jest nowy system to można by było spróbować cos na to poradzić.

Co wy na to?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku wykrywania urządzenia Smart Clip podłączonego do komputera przez port LPT oraz kwestii sterowników i licencji do oprogramowania Smart Moto. Zalecano zmianę ustawień portu LPT w BIOS-ie, szczególnie przełączenie trybu z ECP+EPP na kompatybilność, co powinno umożliwić komunikację. Dyskutowano również o konieczności posiadania licencji do pełnej funkcjonalności Smart Moto – program można zainstalować i uruchomić bez licencji, ale do flashowania telefonu wymagany jest klucz licencyjny, który można wygenerować online, jednak liczba darmowych kluczy jest ograniczona. W przypadku problemów z licencją możliwy jest kontakt z producentem w celu uzyskania kolejnych kluczy. Poruszono także temat problemów z telefonem Motorola E1000, który po zdjęciu simlocka nie uruchamiał się normalnie i był wykrywany jako S Blank, co wymagało użycia testpointa do naprawy bootloadera. Wskazano, że Smart Clip nie wymaga licencji do działania sprzętowego, a licencje dotyczą oprogramowania Smart Moto. Po uzyskaniu nowego klucza licencyjnego problem z komunikacją został rozwiązany. Poruszono także kwestie przenoszenia licencji po reinstalacji systemu operacyjnego, gdzie stara licencja przestaje działać, a nową można uzyskać po zalogowaniu i wprowadzeniu klucza. Identyfikacja systemu odbywa się na podstawie HWID.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA