Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Smart clip - problem z uruchomieniem

zenekrtv 20 Lis 2006 17:39 1854 22
  • #1 20 Lis 2006 17:39
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Witam!!!
    Pożyczyłem od kolegi smarta do motki,połączenie na LPT,komp nie wykrywa mi jego na smart moto,czy muszę mieć jakiś sterownik pod lpt?

    0 22
  • MagBoss
  • #2 20 Lis 2006 17:44
    lary_zlw
    Poziom 17  

    Zmień ustawienia portu LPT w biosie i musi ruszyć!

    Pozdrawiam

    0
  • #3 20 Lis 2006 17:58
    zenekrtv
    Poziom 22  

    W biosie mam ustawione ECP+EPP

    0
  • #4 20 Lis 2006 18:55
    emwu
    Poziom 24  

    Tak, no to w smart moto ustaw na :Kompatybilność" i musi śmigać :-))

    0
  • #5 20 Lis 2006 19:31
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Niestety bez efektu.

    0
  • #6 20 Lis 2006 22:07
    telekomuna
    Poziom 29  

    a licencje masz na smart moto?

    0
  • #7 20 Lis 2006 23:28
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Jeśli kumpel pożyczył i mówił że będę mógł zrobić motkę to po co mi licencja jak to on kupił orginała.

    0
  • #8 20 Lis 2006 23:37
    emwu
    Poziom 24  

    zenekrtv napisał:
    Jeśli kumpel pożyczył i mówił że będę mógł zrobić motkę to po co mi licencja jak to on kupił orginała.


    MEGA LOL


    To mnie powaliło z fotelem na ziemie.

    Smart-Moto wymaga licencji do uruchomienia, bez tego wogóle nie połączysz się żadnym sposobem z PC. Jet tylko 5 razy możliwość wygenerowania tych kodów (wiecej nie ma szans nawet odpłatnie), także idiotyzmem jest pożyczać komuś sprzęt (zawsze moze paść system,a potem lipa...).

    0
  • #9 21 Lis 2006 00:24
    Kyrzan
    Poziom 15  

    smart moto (to program) nie wymaga zadnej licencji
    program mozesz zainstalowac i uruchomic na kazdym komputerze, jednak poprawnie działa on tylko ze smart-clipem (box)
    smart clip nie wymaga licencji do uruchomienia!!! - przecież unlock robi sie bez komutera, w nazwie jest przecież klip
    smart wymaga licencji do flashowania, po zainstalowaniu mozesz śmialo go podłączyc do kompa i powinien sie komunikowac jezeli wszystko masz poprawnie ustawione.
    przy pierwszej próbie flashowania telefonu (jezeli na kompie nie ma licencji) wyskoczy komunikat o tym ze musisz podac klucz. do tego potrzebne jest polaczenie z internetem, wypełniasz formularz i otrzymujesz klucz.
    po wygenerowaniu 5 kluczy, generowanie następnych zostaje zablokowane jednak jezeli napiszesz meila do producenta on umozliwi pobranie kolejnej licencji, jednak do tego wymagane jest spelnienie kilku warunków.
    taka jest polityka firmy a ma ona na celu ochrone ludzi którzy kupili sprzęt oryginalny.
    EMWU jesteś poważną firmą (jak nick sugeruje, chyba ze ktoś inny go uzywa) ale troche przesadziles z tym brakiem licencji 6tej i kolejnej nawet odpłatnie, jakis czas temu kolega (poważny i znany) z Kamiennej Góry pisale ze w sprawie kolejnych licencji mozna sie z nim kontaktować

    na dowód cytat ze strony smart z FAQ:
    How to register SmartClip After 5th registration?
    You should contact smartmoto_license[at]smart-clip.com and and write a letter wich will consist your serial number and all logins that you have used.

    Jakieś pytania ???
    po reszte odpowiedzi na dziwne pytania odsyłam na odpowiednie strony
    zdżaźniliście mnie ;)

    0
  • #10 21 Lis 2006 07:30
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Prawdę mówiąc można zakończyć temat ze smart clipem ponieważ oddałem kumplowi dlatego że smart potrzebował klucza.
    Teraz mam problem z motką E1000 przy zdejmowaniu simloka tel się nie włączył nie mogę wejść w bota z klawiatury tylko po testpoincie,komp wykrywa go jako S Blank więc ściągałem jeszcze i miałem taki komunikat (jak niżej) podejrzewałem że mam uwalony boot tak więc zacząłem wgrywać v05F1 no i to samo (jak niżej). Connecting to phone ...
    Connected to: 'Motorola Flash'
    Connected OK
    Bootloader version: 0310
    Sending loader to phone ...
    Sending second loader to phone ...
    Write flash boot loader 05F1 to phone ...
    Powering down...
    Tu właśnie jest druga informacja żeby wejść znowu w boota z klawiatury i problem bo nie można.Co z tym robić czy do serwisu czy jest jakies wyjście.

    0
  • #11 21 Lis 2006 09:11
    Kyrzan
    Poziom 15  

    to ze po wcisnieciu *#power nic nie pokazuje to o niczym nie swiadczy, wazne jest to co wykryje oprogramowanie

    0
  • #12 22 Lis 2006 14:49
    czapliniak
    Poziom 15  

    zenekrtv napisz czym robisz ta motke E1000 .
    Jeśli powiesz mi że kraczonym P2K Toolem to powiem Ci, że zarówno w tym programi jak i Smart Clipie za który przyznał bym Ci nagrodę (w kategorii humor oczywiście) trzeba użyć TP

    0
  • #13 22 Lis 2006 17:35
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Dzięki za humor ale w mojej sytuacji bez testpointa nic nie zrobiłbym więc jak wiesz robię z TP.
    Tu właśnie chyba pies pogrzebany chodzi mi o programy z crackowane trochę czytałem opinie użytkowników z takimi programami.
    Jeszcze mam jedne wyjście z victorem zobaczymy czy on postawi tela.

    0
  • #14 22 Lis 2006 22:42
    matyjasz
    Poziom 17  

    Gwoli ścisłości :

    emwu napisał:
    Smart-Moto wymaga licencji do uruchomienia, bez tego wogóle nie połączysz się żadnym sposobem z PC.


    Smart Clip, nie Smart Moto. Smart Moto możesz uruchomić nawet bez SC, kwestia tylko tego co z tym zrobisz

    emwu napisał:
    Jet tylko 5 razy możliwość wygenerowania tych kodów (wiecej nie ma szans nawet odpłatnie), także idiotyzmem jest pożyczać komuś sprzęt (zawsze moze paść system,a potem lipa...).


    Nieprawda. Możesz generować dowolną ilość kodów. Starczy umotywować dlaczego potrzebujesz kolejnej licencji. Ja robie częsty reinstal windy i aktualizowałem licencję już dobre 20 razy. Poprosiłem o to i bez problemu mi generują licencje na kolejne komputery.
    Dla tych którzy tego potrzebują : kontakt to SC team na przykład Mr.Tinkertrain z forum gsmhosting.com, bądź na adres mailowy podany po nieudanym procesie rejestrajcji klipa : smartmoto_license(malpa)smart-clip.com

    pozdrawiam
    mati

    0
  • #15 23 Lis 2006 04:19
    emwu
    Poziom 24  

    Kyrzan napisał:
    EMWU jesteś poważną firmą (jak nick sugeruje, chyba ze ktoś inny go uzywa) ale troche przesadziles z tym brakiem licencji 6tej i kolejnej nawet odpłatnie, jakis czas temu kolega (poważny i znany) z Kamiennej Góry pisale ze w sprawie kolejnych licencji mozna sie z nim kontaktować

    Nie wiem, czy Jarek załatwia, ale w razie czego i tak ma sie dobre układy z GSM-Server :)

    PS. Firma już inna, ale osoba ta sama 8)

    0
  • #16 23 Lis 2006 11:09
    tekkno
    Poziom 17  

    odpal smar moto->wejdz w smart-clip->ustaw port na LPT1 i z szybkosc EPP zmien na Kompatybilnosc

    Dodano po 8 [minuty]:

    a jak nie wiesz gdzie to masz tam 9 zakladek to jest to 2 od dolu :)

    0
  • #17 29 Lis 2006 07:57
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Witam ponownie.
    Chciałbym dokączyć ten post i zamknąć a mianowicie jak pisałem wcześniej pożyczyłem smarta no i z braku klucza zwróciłem jednak kolega pozwolił mi go zarejstrować i otrzymałem nowy klucz tak więc zrobiłem telefon i zwróciłem smarta,kolega zadzwonił do mnie i poinformwał mnie że na jego kompie też działa że nie musiał pobierać nowego klucza,tak więc wilk syty i owca cała.
    Dziękuje i temat zamykam.

    0
  • #19 03 Sty 2007 12:03
    lary_zlw
    Poziom 17  

    Witam.

    Interesuje mnie jedna rzecz. Istnieje możliwość w jakiś sposób na nowym systemie operacyjnym (po reinstalacji) zastosować licencję z poprzedniego systemu operacyjnego?

    Pozdrawiam

    0
  • #20 03 Sty 2007 17:52
    zenekrtv
    Poziom 22  

    Witam!!!
    Jeśli zachowałeś klucz to wpisujesz i robisz dalej jak nie masz to logujesz się i dostajesz drugi.

    0
  • #22 04 Sty 2007 10:24
    lary_zlw
    Poziom 17  

    No właśnie to też zauważyłem. Ale jakby ktoś wiedział na podstawie czego smartmoto poznaje, że jest nowy system to można by było spróbować cos na to poradzić.

    Co wy na to?

    0