To jest chassis KS3A....mi też wywaliło pion w samsungu..tyle że miałem chassis KS1A. Było zwarcie na lini +/- 16,5V od pionu i w tej mojej płycie na hocie niema radiatora (dobre to chassis niema co

) i sie tak zagrzał że sie można było sparzyć...ale trudno.....jak wypiołem diody z trafa które zasilają pion to wystartowało normalnie tyle że bez pionu....potem podlączyłem jedną diode tylko....i rozerwało mi scalak wkońcu....ale nie było czegoś takiego że mi próbkował...no może potem jak sie zgrzał HOT zbytnio..ale wyłączyłem ostygł i dalej chodził....u mnie wywaliło dodatkowo jeszcze zenerke na 20V...tyle że niemiałem takiej..dałem 18V i chodzi. Co do twojej usterki...odepnij gałęzie ale wylutowywując diody z trafa...tak będzie najprościej...jak wystartuje (a domyslam sie że tak ) to podłącz jedną diode (bez wlutowanej końcówki pionu) i włącz...jak działa to wlutuj drugą...jak nie to wiesz gdzie szukać

na odcinku dioda->pion. To by było na tyle...to są proste w naprawie TV jak by niepatrzeć

. PS. U Ciebie też brak radiatora na hocie?