logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Np6012 - zacięcia papieru przy wyjściu, brak obrazu od połowy kartki

horse667 01 Cze 2006 14:11 996 4
REKLAMA
  • #1 2686096
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Witam, mam problem w w/w kopiarce, otóż kopiarka zacina kartki zawsze w tym samym miejscu - 2/3 kartki wystaje z kopiarki na wyjściu. Robi to w bardzo nieregularny sposób, np zacina co 3 kartkę, a nagle zrobi bez zacięcia kilkadziesiat. Dodam, że zacięcie sygnalizowane jest mniej więcej w momencie przejścia kartki przez rejestrację, i potem przez pół sec kopiarka rozpendem jakby wypycha kartke na zewnątrz. Na zaciętej kartce nie ma obrazu od połowy(mimo, że cała jest za bębnem) . W kopiarce z innych powodów wymieniona była płyta główna, świetlówka, ramię czujnika rejestracji, podmieniany moduł bębna, sprzęgło rejestracji, bez efektów. Nie ma opóżnienia obrazu, nie ma problemów z pobieraniem. Prosze o poradę, czy ktoś spotkał sie z podobnym propblemem, może to kwestia jakiegoś przebicia.
    pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #2 2686174
    val73
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Witam
    A czy przypadkiem nie wiesza ci sie ramie czujnika wyjscia papieru z pieca?
  • REKLAMA
  • #3 2686626
    mosquito
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    kilka razy spotkałem ten problem - pomagało wydłużenie języczka czujnika o kilka mm.
    pzdr
  • REKLAMA
  • #4 2688699
    Kopi serwis
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    witam
    Zgadzam sie z przedmówcami.Natomiast ja obciążam czujnik i również jest o.k.
    Pozdrawiam
  • #5 2688926
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Domyślam sie że cały czas jest mowa o czujniku na wyjściu za piecem.
    Wykluczam ten czujnik (nawet założyłem na niego sprężynkę), z racji tego iż kopiarka sygnalizuje zacięcie, zanim kartka dojedzie do czujnika, a potem kawałek jeszcze podjeżdża, i wyjeżdża z kopiarki.
    Konsultowałem temat z kolegą z zaprzyjażnionego serwisu, który specjalizuje sie w Canonach, i też rozkłada ręce.
    Pozdrawiam horse

Dodano po 4 [godziny] 50 [minuty]:

OK problem już rozwiązany, jak zwykle w takich przypadkach był to banał, kartka spózniała sie przy poborze, zawsze pobierała, więc początkowo wykluczyłem pobór, a okazało się, że trochę za późno wychodzi. Wymiana rolki i stopki rozwiązała problem.
    Pozdrawiam horse
REKLAMA