logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić MC60 z niebieskim ekranem i dźwiękiem bzz za pomocą DreamBox?

ratomi 01 Cze 2006 15:50 1478 14
REKLAMA
  • #1 2686414
    ratomi
    Poziom 18  
    Witam mam słynnego MC60 z "bzz" czyli niebieski ekran i bzz wie moze ktos jak to postawic za pomocą DreamBox'a ??

pozdrawiam Tomek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2686434
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    szczerze mwoiac nie pracowalem na dreamboxie wiec nie poradze jak nim to zrobil ale jesli masz zwykly kabel na coma to zrob tp, pozniej fullflash sprawdzony, naprawa imei, unlock i ewentualnie kontrast i ma chodzic.
  • Pomocny post
    #3 2686487
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Takie fonki robi się na wszelkich sprzetach tak samo, trzeba mu wgrać FF+eeprom+naprawa imei. Jeżeli po tych zabiegach się nie obudzi to HA trzeba go potraktować.
    Napisz czy wogóle drembox zczytuje Ci fona.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 2686560
    ratomi
    Poziom 18  
    Witam MC60 juz działa tylko chyba kontrast jeszcze trzeba ustwaic bo LCD cały niebieski jest :)

Teraz kolej na C60 :)

Ale mysle ze bedzie ok dziekuje za pomoc wszystkim jak skończe wrzuce sprawdzone fleshe pod DreamBox'a dla innych i dokładna instrukcjie :)
  • #5 2689683
    ratomi
    Poziom 18  
    naprawa "bzz" za pomocą DreamBox:

MC60:

1. TestPoint (CUT TRACK)
    2. Full Flash - MC60_lg91_v7_fullflash.dtf(do pobrania z supportu)
    3. Naprawa IMEI z pod naklejki
    4. Wyjmi i ponownie zapakuj baterie
    5. Unlock ALL code

6. Ewentualnie kontrast JOKER'em.

C60:

1. TestPoint (CUT TRACK)
    2. Full Flash - C60_64874C3F_16MB_fullflash[1].fullflash.dtf (do pobrania z supportu)
    3. Naprawa IMEI z pod naklejki
    4. Wyjmi i ponownie zapakuj baterie
    5. Unlock ALL code

6. Ewentualnie kontrast JOKER'em.

Ja naprawiłem juz tak 2 MC60 i 1 C60 :)
    DZIEKUJE JESZCZE RAZ :
    - tino2003
    - telekomuna
  • REKLAMA
  • #6 2690440
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @ ratomi Możesz mi powiedzieć co Cię skusiło aby kupić dreamboxa? 200zł więcej i mogłeś kupić martecha gdzie:
    1. TestPoint (CUT TRACK) - martech TP adapter
    6. Ewentualnie kontrast JOKER'em. - plik z kontrastem martechem ;)

pozdr
  • #7 2692669
    ratomi
    Poziom 18  
    jak kupowałem DreamBOX'a martech ył droższy o 400 zł a jeżeli chodzi o TP tez spokojnie moge zrobic ale wolałem przeciąć sieżke jakos zawsze tak robiłem zanim kupiłem i bardziej z przyzwyczajenia :/.
    No zgadzam sie w w 100 % ze martech to martech ale trzeba lubic co sie ma :)

Kupowałem wiekszosc Box'ow na raz i musialem sie liczyc z kazda złotówka niestety....
  • #8 2692906
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 2693039
    ratomi
    Poziom 18  
    sprzedawca mi polecil tego box'a jako ponoc "najlepszego" za ta cene ...
  • #10 2693197
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 2693214
    tino2003
    Admin grupy GSM
    ratomi napisał:
    sprzedawca mi polecil tego box'a jako ponoc "najlepszego" za ta cene ...

Ja też często polecam klientom fona który stoi od dłuższego czasu w gablocie i nie ma na niego kupca, wiec jak się trafi klient który chce aby mu doradzić to tak właśnie robie. Live is brutal ;)
    pozdr
  • #12 2693238
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Ee tam panowie. Dlaczego nie umiecie zrozumieć, że dla kogoś te 200 czy 400zł, może być bardzo dużo. Już normalnie żygać mi sie chce, jak czytam posty typu czemu sst, a nie martech, czemu dream a nie martech ? Prosta sprawa nie każdego stać na drogi sprzęt. I jak kolega wsponiał wczesniej, jak się lubi, co się nie ma, to się lubi, co się ma. Ja sam jadę na darmówkach, i jakos sobie radze.
    Pozdrawiam.
  • #13 2693284
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @ habrozaurus Tu nie chodzi o 400zł. tylko o polecenie jakiegoś sprzętu a konkretnie o sprzedawcę który powiedział ze w tej cenie to jest najlepszy sprzet. Ewidentnie go oszukał bo to wielka bzdura. Lepszy byłby już martech lite i to nie jest tylko moje zdanie ale wszystkich co pracują na tym. Ja też kiedyś robiłem darmówkami ale jak sie przymierzałem do martecha lub sst bo też miałem taki dylemat to popytałem ludzi z branży a nie sprzedawców ;)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #14 2693321
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #15 2694364
    ratomi
    Poziom 18  
    jak juz pisałem wcześniej dla mnie każda 100 sie liczyła bo kupowałem SmartClipa, SCDR II i cos do siemensów myślałem o SST ale kupiłem dream box'a wiem ze to nie martech ale tez da sie conieco na nim zrobic..

pozdrawiam i zakończmy ten temat :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem MC60 objawiający się niebieskim ekranem i dźwiękiem "bzz" można naprawić za pomocą DreamBoxa poprzez wykonanie kilku kroków: przecięcie ścieżki TestPoint (CUT TRACK), wgranie pełnego flasha (full flash) odpowiedniego dla modelu, naprawę IMEI według naklejki, wyjęcie i ponowne włożenie baterii oraz odblokowanie kodem UNLOCK ALL. Dodatkowo, w razie potrzeby, można ustawić kontrast za pomocą programu JOKER. Podobna procedura dotyczy modelu C60. Dyskusja porusza także wybór sprzętu do serwisu – DreamBox versus Martech, gdzie DreamBox jest tańszy, ale Martech oferuje lepsze funkcje, w tym adapter TestPoint. Wskazano, że wybór sprzętu zależy od budżetu i preferencji użytkownika. Autor potwierdził skuteczność metody na kilku egzemplarzach MC60 i C60 oraz planuje udostępnić szczegółowe instrukcje i pliki flash dla DreamBoxa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA