logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MC60 - jak naprawić telefon, który wydaje dźwięk bzz i gaśnie?

123456otras 02 Mar 2006 17:53 1011 6
REKLAMA
  • #1 2366252
    123456otras
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam proszę o pomoc,mam problem z siemensem ktory pewnego dnia zaczął robic bzz wiec wgralem mu :

czysty flash przez v_klay i zmienilem imei , telefon dalej nie staje
    przecialem mu prawidlowo tp

Napiszcie mi jak mogę do naprawic lub dajcie mi pliki ktore postawią go na nogi oddam wszystkie punkty jakie mam ale zebym naprawil telefon :cry:

Dodano po 3 [minuty]:

z jednej strony podejrzewam ze sie wstrzasnela pamiec flash czy coś podobnego jaki moge zastosowac sposob aby go postawić ? slyszalem cos o wymoczeniu go przez 1 dzien

Dodano po 31 [minuty]:

telefon sie wlacza i po 5-6s gasnie z dzwiekiem bzz
  • REKLAMA
  • #2 2366445
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    jeśli robi bzz to znaczy ze sofcik nadal zle wgrany a czy po wgraniu softu czystego sciągnołeś simlocka z opcją przywrócenia imei?????
  • REKLAMA
  • #3 2366469
    123456otras
    Poziom 15  
    tak wszystko zrobilem dobrze i dalej robi bzz
    czy mogę w czyms przemyc telefon ? z 12h

jak wgywam swupa na skip to pisze No Bootcore detected ( dodatkowo wgralem oryginalne bootcore v_klayem i odblokowalem imei potem jeszcze raz)
  • #4 2366761
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    po co ruszaleś bootcore???????

wydaje mi sie że przemycie nic nie da tylko grzanie hotem :(

miałem kilka simensów ktore robiły bzzzz i flashowanie nic nie dawało dopiero grzanie pomoglo :)
  • REKLAMA
  • #5 2367054
    123456otras
    Poziom 15  
    moze mi powiesz jak wykonać te grzanie lub moze sie udam do serwisu i im zaplace jak towim zdaniem to zrobic ?

Dodano po 33 [sekundy]:

moze skorzystam z twojej uslugi :)
  • REKLAMA
  • #6 2367125
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Żadne grzanie..!
    Idż do serwisu, zapakują full co potrzebne i tel wstanie...!!!
  • #7 2367261
    123456otras
    Poziom 15  
    to dajcie mi odpowiednie pliki to ja zrobie to sam bo sie znam troche na siemensach tylko nie moge w necie znalezc odpowiednich plikow i co po kolei dokladnie wgrac

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens MC60, który po wgraniu czystego flasha przez program v_klay i zmianie IMEI uruchamia się, wydaje dźwięk "bzz" i gaśnie po kilku sekundach. Próby wgrania softu i bootcore, a także usunięcia simlocka nie przyniosły efektu. Podejrzewa się uszkodzenie pamięci flash lub problem sprzętowy. W dyskusji pojawiła się sugestia, że tradycyjne flashowanie nie rozwiąże problemu i jedyną skuteczną metodą może być "grzanie" (podgrzewanie) układu flash, co w niektórych przypadkach przywróciło funkcjonalność telefonu. Inna opinia zaleca oddanie telefonu do serwisu, gdzie zostanie profesjonalnie naprawiony. Autor prosi o udostępnienie odpowiednich plików firmware i instrukcji krok po kroku, aby samodzielnie przeprowadzić naprawę, jednak brak jest konkretnych plików w dyskusji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA