logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kia K2500 2,5 tci 2003 r nierównomierna praca,przerywa

kangurek123 01 Cze 2006 22:02 6139 2
REKLAMA
  • #1 2687861
    kangurek123
    Poziom 19  
    Ocena: 80
    Witam

Mam problem z tym autem. Samochód tylko na 3,4 i 5 biegu jak złapie minimalną nierówność to mimo trzymania równo pedału gazu zaczyna robić dość uciążliwe "kangurze skoczki" czyli przyspiesza i zwalnia .Jak wiedziemy przy robeniu kangurów na idelanie równy asfalt to kangurki maleją aż znikną i jest ok. Jedna nierówność (garbik,koleina ) i zabawa od nowa ta sama. Serwis nie dał rady.Wymieniony pedał gazu (podobno wada tych aut),sprawdzony rozrząd,sprawdzony kąt wtrysku,wymieniony filtr paliwa,sprawdzone przewody paliwowe, sprawdzone rurki w zbiorniku paliwa oraz bak zalany na wszelki wypadek do pełna,brak kodów usterek na HI-scanie jednym słowem sprawdzone chyba wszystko .
    Mam niejasne podejrzenie,że problem tkwi gdzieś we wiazce elektrycznej w okolicach nadbudowy nadwoziowej i może gdzieś jakiś przewód dotyka do masy i gubi na ułamki sekund zasilanie do modułu lub pompy ,ale nie wiem .
    Może ktoś miał taki przypadek lub zna jakieś słabe punkty tej instalacji ?
    Czekam na wszelkie propozycje . Przebieg 46000 km ( jazda tylko po mieście)

pozdrawiam

No chłopaki jakieś pomysły ???? W poniedziałek zaczynam tzrepać całą wiązkę ,ale nie chcę na ślepo !!!!:!::?::idea::cry:
  • REKLAMA
  • #2 2694823
    kangurek123
    Poziom 19  
    Witam

I jak jest ktoś chętny do pomocy ????
  • #3 3561619
    kangurek123
    Poziom 19  
    Witam

Przepraszam ,że zapomniałem o tym rozpoczętym temacie... Usterka została naprawiona poprzez wykonanie regeneracji pompy wtryskowej bo w niej właśnie tkwił problem . Samochód mam prześwietlony pod kątem tej usterki na wskroś także jeśłi będzie ktoś miał kłopoty z tym silnikiem to proszę dać znać postaram się pomóc

pozdrawiam
REKLAMA