Tak jak w temacie planuje sobie zbudować zestaw kolum do pokoju:D. Będzie to moje pierwsze takie przedsięwzięcie i chciałbym zeby mi się udało.
Zestaw miałby składać się z 2 średniaków (nie wykluczam 4) i suba. Ale niemiałby to być taki klasyczny zestaw (chodzi o wygląd). Kolumna z średniakami i gwizdkami chciałbym żeby wygladała tak
, a miejsce w którym miałyby ssię znajdować wygląda tak:arrow:
Są to tylko poglądowe rysunki i nie są zbyt dokładne, aczkowiek z grubsza przedstawiają co chcę osiągnąć. Specjalnie nie pisałem wymiarów bo są zależne od głośników i wiem też że trzeba coś wyliczać (odrazu mówie że nie wiem czy to się tyczy też głośników średniotonowych). Tak więc dochodzę do mojego pierwszego pytania: czy taki kształ moge zastosować i czy też trzeba wyliczać pojemność przy średniotonówkach, no i czy mogą się znajdować tak wysoko(ok. 2.6m). Sub ma być bardziej klasyczny:
Jak widać wiem jak ma wyglądać mój zestaw, ale nic pozatym
. Kompletnie się nie znam na głośnikach i innych rzeczach potrzebnych do złożenia układu w całość (obudowe umiałbym wykonać). Tak więc chciałbym żebyście pomogli mi wybrać głośniki i inne potrzebne rzeczy podając odrazu linki, a później jak to wszystko złożyć w całość. Płyte mam (18mm) więc o to nie problem. Zestaw ma pracować pod wzmacniaczem z segmentu techniksa: su-v300, bo tylko taki posiadam:|. I odrazu nst. pytanie: czy wzmak wyrobi czy dać sobie narazie spokój i kupić póxniej jakiś lepszy zmak ?. Jeszcze co się tyczy głośności mam mały pokój więc nie potrzebuje jakiś super potężnych głośników. Chciałbym żeby całość była zbudowana na STX'ach bo są tanie:D. Ile mam na to kasy? hmm... powiem tak: na głośniki i całą elektronike miałbym ok.250 zł (może być mniej)
Zestaw miałby składać się z 2 średniaków (nie wykluczam 4) i suba. Ale niemiałby to być taki klasyczny zestaw (chodzi o wygląd). Kolumna z średniakami i gwizdkami chciałbym żeby wygladała tak
, a miejsce w którym miałyby ssię znajdować wygląda tak:arrow:
Są to tylko poglądowe rysunki i nie są zbyt dokładne, aczkowiek z grubsza przedstawiają co chcę osiągnąć. Specjalnie nie pisałem wymiarów bo są zależne od głośników i wiem też że trzeba coś wyliczać (odrazu mówie że nie wiem czy to się tyczy też głośników średniotonowych). Tak więc dochodzę do mojego pierwszego pytania: czy taki kształ moge zastosować i czy też trzeba wyliczać pojemność przy średniotonówkach, no i czy mogą się znajdować tak wysoko(ok. 2.6m). Sub ma być bardziej klasyczny:
Jak widać wiem jak ma wyglądać mój zestaw, ale nic pozatym