logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tradycyjnego telewizora kineskopowego 21 cali przed mundialem

qbson 04 Cze 2006 11:22 3680 9
REKLAMA
  • #1 2695702
    qbson
    Poziom 2  
    W temacie jaki telewizor kupić żadnych aktualnych informacji nie znalazłem odnośnie 21''

szukam tradycyjnego telewizorka kineskopowego.

pomóżcie bo chciałem się wyrobić przed mundialem ;)
  • REKLAMA
  • #2 2702558
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Przy 21" rzadko stosuje się wyszukane technologie, to telewizory budżetowe. Nie piszesz ile chcesz przeznaczyć na ten cel. Porównaj sobie obraz przy dobrym sygnale na wejściu i wybierz ten, który najbardziej przypadnie Ci do gustu.
  • #3 2703843
    qbson
    Poziom 2  
    no tak masz rację, że w większości to na jedno kopyto robione.

ale chodzi mi o np. bezawaryjność, jakość wykonania, obrazu itd.

Krąży wiele mitów i stad moje pytanie.

np, że philipsy sie szybko sypią, samsungi mają porządne kineskopy, itp itd
  • REKLAMA
  • #4 2705861
    Pablo1964
    Moderator
    To są bajki. Jest na świecie kilka firm produkujących podzespoły, które są stosowane później w tv wielu firm. Dzisiejsze normy produkcyjne zakładają żywotność telewizora na ok. 5 lat i tyle z reguły każdy sprzęt wytrzymuje. Nawet w jednym modelu tego samego "producenta" mogą być różne kineskopy, to szczególnie w klasie małych tv jest loteria. Odstępstwem od tej reguły są jedynie wyroby ekskluzywnych marek jak Bang & Olufsen czy Loewe, ale to już inna historia i inna półka cenowa. Dlatego proponuję przyjąć następujące kryteria:
    1. Subiektywna ocena jakości obrazu;
    2. Warunki gwarancji - to szczególnie ważne;
    3. Zaufanie do marki - to tylko dla lepszego samopoczucia ;-)
    4. Ładny wygląd zewnętrzny;
    5. Cena.
    Pozdrawiam
  • #5 2748151
    qbson
    Poziom 2  
    ...wa mać.

kupiłem LG, bo mam w salonie 25' , i 19' monitor flatron do kompa i obydwa spisują sie bardzo dobrze..

A ten... ?

http://www.topmarket.pl/telewizory/LG_RZ_21_FB_55_RX.php

Pierdzi....... pierdzi jak cholera... pewnie cewka..

I teraz pytanie. Oddawać nowiutki TV do serwisu na gwarancji czy poczekać z tydzien, dwa i liczyć, że to minie ? :|:cry:
  • REKLAMA
  • #6 2749341
    Pablo1964
    Moderator
    Przecież do 7 dni masz możliwość wymiany na inny egzemplarz.
  • #7 2750928
    qbson
    Poziom 2  
    no ale niestety już po ptokach.
  • #8 2752372
    Pablo1964
    Moderator
    W takim razie jest obojętne, kiedy go oddasz do serwisu. Podejrzewam, że może to być jedynie sprawa regulacji. Ja zadzwoniłbym do nich z pytaniem co może być przyczyną i czy jest szansa, że samo minie.
  • #9 2754597
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Witam.
    Przymierzam sie do tego telewizora, głębokość około 40 cm ( w moim przypadku bardzo ważne) i niezbyt wygórowana cena - w granicach 760 zł.
    Dwa lata gwarancji
    Pozdrawiam.
    (TJT)
  • REKLAMA
  • #10 3411297
    Elvis King
    Poziom 11  
    Ocena: 1

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru tradycyjnego telewizora kineskopowego o przekątnej 21 cali, z naciskiem na niezawodność, jakość obrazu oraz wykonania przed mundialem. Wskazano, że w tej klasie telewizorów dominują modele budżetowe, a różnice między markami są często minimalne ze względu na stosowanie podobnych podzespołów i kineskopów od kilku producentów. Zalecane kryteria wyboru to subiektywna ocena obrazu, warunki gwarancji, zaufanie do marki, estetyka oraz cena. Pojawiły się opinie o mitach dotyczących awaryjności poszczególnych marek, np. Philips czy Samsung. Jeden z użytkowników zakupił model LG RZ-21FB55RX, który miał problem z głośnym dźwiękiem (prawdopodobnie cewka), co wywołało dyskusję o procedurze reklamacji i wymianie sprzętu. Wśród polecanych modeli i marek wymieniono JVC (AV21FT5, AV21QS5), Grundig (55 FLAT MF5525028), Hyundai (CTV 2125SP) oraz LG (RZ-21FB55RX). Zwrócono uwagę na istotne parametry, takie jak głębokość obudowy (około 40 cm) oraz długość gwarancji (np. 2 lata). Użytkownicy podkreślili, że w przypadku problemów z nowym telewizorem warto skontaktować się z serwisem w celu ustalenia przyczyny i ewentualnej regulacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA