logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pytanie o konkretny fotoradar, światlo ale nie blysk+ foty

detergent 05 Cze 2006 01:38 6153 3
REKLAMA
  • #1 2698727
    detergent
    Poziom 2  
    Witam!
    Jechalem sobie dzisiaj w sopocie ul niepodleglosci i na swojej drodze napotkalem ten oto fotoradar

Pytanie o konkretny fotoradar, światlo ale nie blysk+ foty

Bylo po godzinie 23 wiec bylo ciemno, ja zwolnilem duzo przed fotoradarem i nie jestem dokladnie w stanie okreslic ile jechalem ale jesli przekroczylem predkosc to nieznacznie. Jednak zauwazylem delikatne żarzenie z tego miejsca ktore jest zaznaczone strzałką. To nie był blysk (widzialem kiedys jak blyska lampa fotoradaru), To bylo cos jakby przygotowanie lampy no sam nie wiem. Jak czasem robi sie fotke zwyklym aparatem, wciska sie guzik do zrobienia zdjecia i zanim blysnie lampa to najpierw chwile sie delikatnie swieci. takie cos mnie wlasnie spotkalo. Co o tym myslicie?
  • REKLAMA
  • #2 2701360
    dsg
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Jeżdżę tam często z antyradarem - ale nie miałem szczęścia trafić na czas kiedy urządzenie by pracowało. Zwykle stanowi tylko straszak, a to co zauważyłeś myślę że było tylko odbiciem światła, od twojego lub innego samochodu, ewentualnie innego żródła...
  • REKLAMA
  • #3 2701571
    nowikzdw
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Ale fotoradary chyba nie mają lampy błyskowej :?: No bo przecież jakby tak w nocy zrobił zdjęcie kierowcy, to by go nieźle oślepiło... Z tego co wiem i wyczytałem na elektrodzie i w Internecie :P i fotoradary są chyba na podczerwień :) Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić żeby nie wprowadzać innych w błąd :)
    Pozdrawiam, Kamil :D
  • #4 2706082
    Grzesiek1711
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Fotoraday mają lampę błyskową i to taką błyskającą światłem żółto-pomarańczowy. Wiem, bo niedawno miało się 102 na ograniczniu do 70 :/ (a to pech, gdyby było 101 to by nie było fotki, bo tak był fotoradar ustawiony :/). Sam się zastanawiałem, bo to naprawde niezły błysk. Nawet jadąc w słoneczny dzień pod słońce bardzo mocno błysnęło, w nocy to nie wiem co to by było gdyby radar był tak samo ustawiony...poprostu niesposób zauważyć błyśnięcia, ale do tego dochodzą światała z przeciwnej strony i o tragedię nie problem :/
REKLAMA