logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 7650 nie załącza się po wpięciu ładowarki

remiq1977 05 Cze 2006 20:02 955 5
  • #1 2701045
    remiq1977
    Poziom 10  
    Witam

Zkupiłem na allegro nokie 7650 działało wszystko oprócz blutech i irda ale w niczym mi to nie przeszkadzało jednak zanosłem telefon do seriwsu w katowicach i oni po wgraniu softa powiedzieli ze nic sie nie dało zrobic. nie dość że odebrałem telefon z całowicie rozładowaną bateria to jeszcze po przyjsciu do domu telefon nie załancza sie wogóle a po wpieciu ładowarki tylko błyska mu wyświetlacz co sie stało i co mam zrobić bo jzu nie chce zanośić do nich bo spieprzą go jeszcze bardziej. Proszę o pomoc.
  • #2 2701088
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Jeśli masz troszke wprawy otwórz go i sprawdź moze coś jest uszkodzone na płytce albo jakas tasma nie łaczy
  • #3 2701815
    remiq1977
    Poziom 10  
    czyścilem i nic nie pomaga nie włancza sie tylko czsami mignie wyswietlacz i czarne poziome kreski sie pojawiaja nie wiem co robic a bardzo mi zalezy na tym telefonie moze ktos pomoze
  • #4 2702167
    charliecharlie
    Poziom 24  
    Ocena: 27
    remiq1977 wygląda na to, że masz do wymiany taśmę łączącą dolną część (płytkę klawiatury) z górą (płyta głowna)
    spróbuj podmienić baterię, czy tel pójdzie dalej, czy nadal tylko mignie?

pozdro
  • #5 2702278
    remiq1977
    Poziom 10  
    Wogóle to dziękuje z zainteresowanie i pomoc.

Telefon kupiłem na allegro, taśmę ma wlutowaną ale tak amatorsko ze chyba ja bym ją lepiej zrobił nie mam odpowiedniego sprzetu bo odlutowałbym tą taśmę i dał nową ile to może kosztować i czy jest ktoś może z Jaworzna lub okolic kto pojął by sie tego zapłace a jak nie to proszę o jakąś instrukcję jak sie do tego zabrać.

Baterie podmieniałem i nic. dalej to samo....
REKLAMA