logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką skrzynię i bass reflex wybrać do głośnika BSW 124 II?

Rseries 07 Cze 2006 15:48 1308 11
REKLAMA
  • #1 2706966
    Rseries
    Poziom 10  
    ile powinna miec litrow?jaki bass refleks?mam zamiar kupic skrzynie do domu.pzdr
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2707369
    Rseries
    Poziom 10  
    sorrry ale jestem... :oops: gdzie moge kupic taka gotowa?
  • #4 2707386
    Armosus
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Watpie zebys gdzies kupil gotowa skrzynie, tzn. kupisz ale to bedzie robione na zamowienie w jakiejs firmie. A nie lepiej samemu? Idziesz do stolarza kupujesz wiorowke 2,2cm on ci przycina, skrecasz konfirmatami, uszczelniasz silikonem potem wykonczyc i gotowe :)
  • #5 2707446
    Rseries
    Poziom 10  
    spróbuje coś wykombinować , ale nie bedzie latwo...mam 13lat...ale postaram sie cos zdzialac
  • REKLAMA
  • #7 2707531
    Rseries
    Poziom 10  
    skorzystam z tej stronki (na pewno mi sie to przyda), czy mam zamontowac tak jak napisali na stronie mivoc 2 bassrefleksy po 15cm dlugosci?jaka maja miec srednice?pzdr.
  • #8 2707550
    Kamilz89
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    objetosc skrzyni netto(!) 50 litrow
    2 Bass-Reflex'y 6 cm srednicy otworu kazdy po 15 cm dlugosci rury...
    chyba musisz uwazniej czytac... :)
  • #9 2707577
    Rseries
    Poziom 10  
    dzieki...czy musze montowac zwrotnice?
  • REKLAMA
  • #10 2707606
    Kamilz89
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    o :O szok czlowieku uzyj troche opcji szukaj przejrzyj dzial wlasne konstrukcje DIY do tego glosnika to filtr aktywny + porzadny wzmacniacz...
  • #12 2711488
    Armosus
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    No spoko. Ale trzeba bedzie B-R przeliczyc. Tylko to ma byc do domu czy auta? Bo w domu to kocyk jakos mi nie pasuje.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do głośnika BSW 124 II zalecana jest skrzynia o objętości netto około 50 litrów z dwoma otworami bass-reflex o średnicy 6 cm i długości 15 cm każdy. Skrzynia powinna być szczelna, wykonana z płyty wiórowej o grubości około 2,2 cm, łączona konfirmatami i uszczelniona silikonem. Gotowe skrzynie są rzadko dostępne i zwykle wykonywane na zamówienie, dlatego rekomendowane jest samodzielne wykonanie lub zlecenie stolarzowi. Do poprawnej pracy systemu potrzebny jest aktywny filtr zwrotnicy oraz odpowiedni wzmacniacz. W przypadku zakupu gotowej obudowy, np. z Allegro, należy przeliczyć parametry bass-reflex, zwłaszcza jeśli skrzynia ma być używana w domu, a nie w samochodzie. Przydatne źródła informacji to strony producenta Mivoc oraz serwis DIYaudio.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA