logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - problem po wgraniu softu v.6.33 z polskim menu

Kilerus 09 Cze 2006 13:18 1199 6
REKLAMA
  • #1 2713131
    Kilerus
    Poziom 11  
    Mam nokie 3310 z wersją softa v.4.18 i z angielskim menu i chciałem do niej wrzucić softa v.6.33 z polskim menu. Jak wgrałem tego softa to telefon się włącza i pokazuje tylko baterie, ale nie poziom naładowania i nic poza tym. Moge tylko zadzwonić na 112 i wtedy pokazuje że jest to połączenie alarmowe. Poza tym żadnych tekstów nie pokazuje. Jak wkładam karte SIM to można wpisywać jakieś cyferki ale nie pin. Robiłem wszystkie resety, sumy, imei itp. i tam było wszystko OK. Jak wrzuce backupa to działa bez zarzutu. Może to przez zmiane pakietów językowych, bo w orginalnym sofcie jest B, a v.6.33 ma N, ale za bardzo nie wiem o co w tym chodzi. Próbowałem też wgrać wersje v.5.55 z polskim menu i znowu to samo. Proszę o pomoc, co, jak, gdzie i wogóle mam zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 2713288
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Wgraj jakis sprawdzony flash + virgin eeprom, potem ustaw imei i zrob wszystkie resety, musi chodzic ;)
  • REKLAMA
  • #3 2713539
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    tak, chodzi tutaj o pakiet jezykowy.
    Wgraj ten z 'n' musi działać, mialem juz kilka takich przypadkow, sfashowalem 2 raz i było ok
  • #4 2715851
    Kilerus
    Poziom 11  
    A jak dokładnie trzeba to wgrać? Próbowałem wgrać dwa razy pod rząd tego samego softa i dalej to samo. Podaj dokładny opis jak to zrobić i najlepiej jak możesz to prześlij mi odpowiednie softy i epromy itp.
  • REKLAMA
  • #5 2716359
    +Gajowy
    Poziom 23  
    nio tak jak inne..
    mcu i ppm
  • REKLAMA
  • #6 2717370
    konrad6310i
    Poziom 13  
    znajdzi w internecie soft do 3310 z epromem powinno dzialac
    pozd
  • #7 2717378
    +Gajowy
    Poziom 23  
    www.mdawidm.prv.pl tam masz wszystko pod deejana

Dodano po 2 [minuty]:

a reszte masz na supporcie

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy Nokii 3310, która po wgraniu softu w wersji 6.33 z polskim menu uruchamia się tylko do ekranu z ikoną baterii bez wyświetlania poziomu naładowania i tekstów. Telefon umożliwia jedynie połączenia alarmowe (112) i wprowadzanie cyfr zamiast PIN-u. Próby resetów, sprawdzenia sum kontrolnych i IMEI nie przyniosły efektu. Przywrócenie backupu oryginalnego softu rozwiązuje problem. Przyczyną jest prawdopodobnie niezgodność pakietów językowych – oryginalny soft ma pakiet B, a wersja 6.33 pakiet N. Zalecane jest wgranie sprawdzonego flasha wraz z "virgin eeprom", a następnie ustawienie IMEI i wykonanie wszystkich resetów. Soft należy wgrywać standardowo, instalując pliki MCU i PPM. Warto poszukać w internecie wersji softu z odpowiednim epromem, np. na wskazanej stronie www.mdawidm.prv.pl, gdzie dostępne są pliki i wsparcie dla Nokii 3310. Powtórne flashowanie z poprawnym pakietem językowym i eepromem powinno rozwiązać problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA