logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ARDO S1000X – brak wirowania, pralka nie wchodzi na wysokie obroty, co sprawdzić?

Witia10 12 Cze 2006 13:35 3459 2
REKLAMA
  • #1 2722092
    Witia10
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Przeczytałem wszystko co znalazłem na ten temat i nie tylko. Pralka działa dobrze do momentu kiedy powinna wirować. Wypuszcza wodę pompa po wypuszczeniu wody wyłącza się a wirowanie nie włącza się. Hydrostat działa prawidłowo, filtr czysty .pompa w pełni sprawna a na płytce sterownika nie widać uszkodzeń. Proszę o radę co z tym fantem dalej począć jestem laikiem jeśli chodzi o te sprawy więc proszę cierpliwe i dogłębne wyjaśnienie tematu.
    Jak ręcznie przesunę programator o skok(oczywiście przy wyłączonej pralce) zaczyna wirować lecz nie wchodzi na wysokie obroty. Programator (automatycznie) kończy pracę wirówka nie startuje

Moderowany przez skryn:

Kto "uje" kreskuje, ten ma same "dwóje". Treść tematu poprawiłem.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2723156
    80arturr
    Poziom 18  
    Ocena: 83
    Sprawdz na module sterowania te dwa białe duże rezystory oczywiśćie do pomiaru je wylutuj z płytki a przynajmniej jedną nóżke
  • #3 2726348
    Witia10
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Po pomiarze wyżej wymienionych rezyrtorów okazało się iż R51A 6,2KΩ; jest uszkodzony. Wymieniłem go. pralka działa jak nowa. Wielkie dzięki za Fachową pomoc.
REKLAMA