logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wycena miksera Prosonic 12-kanałowego z 2 szynami aux i EQ na kanałach

tom1eczek 13 Cze 2006 16:34 2059 11
REKLAMA
  • #1 2725638
    tom1eczek
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    prosonic. 2 szyny aux, słuchawki, monitory, recout, jeden suwak przerywa kiedy jest na max reszta potencjometrów działa.
    jak oeniacie jakosc prosonica?

Mi sie podoba, ze ma 2 EQ na wszystkich kanałach, długie linijki led, suwaki level, no i ma te 12 kanałów z blachami robi sie rack. Chciałem go kupić.

Ile byście za niego dali?? Ważna jest szybkość, bo chcę o nabyć w przystępnej cenie a tak chciałby każdy.

Wycena miksera Prosonic 12-kanałowego z 2 szynami aux i EQ na kanałach
  • REKLAMA
  • #2 2725793
    p4v3u
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    strasznie krotkie heble
  • REKLAMA
  • #3 2725804
    tom1eczek
    Poziom 20  
    i te heble lepsze sa niz suwaki, gorsze to ze jeden trzeszczy. Jak myslicie, skoro 1 trzeszczy to jak z reszta po np roku?? za chwile też zaczną, czy ten 1 to nieszczęsliwy przypadek?
    Jak z tym jest najczęsciej w mixerach??

Jeszcze raz ile za niego dac?? wiem ze jest to rzadki mixer, z behringerami łatwiej.
  • REKLAMA
  • #4 2725952
    latawiec666
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    ja bym dał jakies 350 góra 430zł. Na więcej to nie moze liczyć bo jest to mixer marki mixer skąłdany gdzieś u kolesia w garażu:P
    Sory za taka ocenę ale miałem stycznośc z mixerem rocznym tej firmy który po 9 koncertach był w stanie totalnej rozsypki
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2725958
    p4v3u
    Poziom 27  
    a jakie koncerty byly robione na ów mixerze?
  • #6 2725978
    latawiec666
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    sala małego kina około 150m/2, 3 koncerty rockowo-metalowe a 6 techno hh i tym pododbne klimaty. Te suwaki jeździły praktycznie cały czas i sa już 4 do wymiany reszta jeszcze jakos idze.
    Ja tego sprzetu szczerze nie polecam!!!
    Wole juz taniego behringera niż to
  • #7 2725993
    p4v3u
    Poziom 27  
    na imprezie techno?
    caly czas?
  • #8 2726102
    tom1eczek
    Poziom 20  
    Ten konkretny model został tak zajechany po 9 koncertach czy inny?
    Jesli jeden potek trzeszczy w górnej pozycji to duze jest prawdopodobieństwo, ze za chwile pójdą następne?

Ile modeli z grubsza ma ta firma, czy duza jest, jakies namiary do niej?

ten mixer ma 2-3lata
    czy te potencjometry są wymienialne??
  • #9 2726377
    p4v3u
    Poziom 27  
    na pewno sa wymienialne,ale wiecej niz 350zl ja tez bym nie dal
  • #10 2726685
    tom1eczek
    Poziom 20  
    Ja najczęściej gram z CD, mam decka technicsa, ale to bardzo rzadko, mp3. Nigdy nie grałem z zywych instumentów. Przed dysko albo tez po przychodza do mnie kumple i proszą zebym dal im chwile na beatboxa.
  • #11 2726699
    p4v3u
    Poziom 27  
    ale co robiles heblami na imprezie techno?
  • #12 2726734
    tom1eczek
    Poziom 20  
    wszystko raz na stałe na poczatku impry oprócz 2 czasem 3 leveli które nchodzą co 3 srednio minuty góra-dól. no i często poprawiam poziom bo mam słaby wzmak 2*50W (na tranzystorach to ma lepszego kopa niż ta sama moc na scalaku) i rżne go do ostatniej zielonej, ale tez staram sie nie przesterowywac, a itak nie słysze co on naprawde gra bo kolumny stoją przedemna a syczki (one najpierw "pierdzą") grają kierunkowo. Rzdko stoją prawdziwe kolumny, najczęsciej mam cos w stylu pozyczonych ZGC-40 i np 1 altus ze spękanym zawieszeniem wiec musze z przesterami uważac.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy miksera Prosonic 12-kanałowego z 2 szynami aux i EQ na kanałach. Użytkownik chwali obecność dwóch EQ na kanałach, długie linijki LED oraz suwaki poziomu, ale zgłasza problem z jednym suwakiem, który trzeszczy na maksymalnej pozycji, podczas gdy pozostałe potencjometry działają poprawnie. Pojawiły się obawy dotyczące trwałości potencjometrów i jakości wykonania, zwłaszcza że mikser jest rzadki i trudno dostępny. Jeden z uczestników ocenił wartość miksera na 350-430 zł, podkreślając, że sprzęt jest składany w sposób amatorski i po roku intensywnego użytkowania (9 koncertów o różnym charakterze: rock-metal, techno) wymagał wymiany kilku suwaków. Wskazano, że potencjometry są wymienialne, ale ogólna jakość jest niska, a użytkownicy wolą tańsze miksery marki Behringer. Użytkownik opisuje swoje zastosowanie miksera głównie do odtwarzania muzyki z CD i mp3, z okazjonalnym użyciem beatboxa, oraz stosowanie sprzętu z niskiej klasy kolumnami i wzmacniaczem 2x50W tranzystorowym. Wskazano, że suwaki są używane głównie na początku imprezy i sporadycznie podczas trwania, a problem z trzeszczącym potencjometrem może wskazywać na dalsze awarie w przyszłości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA